Tai Brado Pitto prodiusuotas filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko jo mylimoji Angelina Jolie („Mergina su trūkumais“, „Ponas ir ponia Smitai“, „Aleksandras Makedonietis“ ir kt.). Pagal tikrus faktus pastatyta juosta buvo filmuojama Indijoje, Pakistane, Prancūzijoje ir Amerikoje.

„Nenugalėtos širdies“ režisieriumi tapo lietuvių auditorijai mažai žinomas, bet savo biografijoje svarių apdovanojimų turintis Michaelis Winterbottomas, už 2002 m. sukurtą dramą „In this world“ laimėjęs „BAFTA“ statulėlę ir Berlyno kino festivalio Auksinį lokį. Praėjusiais metais jo sukurta dokumentinė juosta „The road to Guantanamo“ buvo pripažinta geriausia „Independent spirit“ apdovanojimuose, o Berlyno kino festivalyje laimėjo Sidabrinį lokį.

Drama „Nenugalėta širdis“ pasakoja tragišką laikraščio „The world street journal“ Azijos filialo vadovo Danielio Pearlo (akt. Danas Futtermanas) gyvenimo istoriją. Su teroristine grupuote „Al Qaeda“ kovojantis žurnalistas išvyksta į Pakistaną rinkti medžiagos straipsniui apie vadinamąjį batų sprogdintoją Ričardą Rydą.

2002 metų sausio 23 dieną, prieš išeidamas į susitikimą su vienu iš daugelio savo informatorių, Danielis pasakė, kad vėluos vakarienės. Jis niekuomet nebegrįžo namo. Kuomet paaiškėjo, kad D. Pearlą pagrobė islamo ekstremistai, jo istorija beveik metus buvo pirmuosiuose viso pasaulio laikraščių puslapiuose ir pagrindinėse televizijos bei radijo žiniose.

Mirties grėsmės akivaizdoje D. Pearlo tikėjimas savo darbu ir gyvenimo viltis ypač sustiprėjo. Kankinama nežinios ir baimės dėl vyro likimo, jo žmona Mariana (akt. A. Jolie) surado savyje jėgų būti stipri ir tikėtis geriausio. Nešiodama Danielio sūnų, kurio jis niekuomet nepamatys, Mariana nusprendė visus savo išgyvenimus sudėti į knygą. „Nenugalėta širdis: narsus mano vyro Denio Pearlo gyvenimas ir mirtis“ tapo jos sūnaus Adamo susipažinimu su savo tėvu. Ir jaudinančia istorija, įkvėpusia šį filmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją