„Skalvijai“ malonu atstovauti šiai programai sostinėje ypatingai dėl to, kad prancūzų kinas lietuvių ypač mėgiamas - kasmet prancūzų kino renginių metu salės būna perpildytos. Ypatingai susidomėjimas jaučiamas tarp žmonių, galinčių filmus žiūrėti originalo kalba“, - pranešime spaudai sakė „Skalvijos“ kino centro direktorė Greta Zabukatė.

Numatyta, kad įvairių festivalių metu bus parodyta per 30 prancūzų kino juostų, tarp kurių - dokumentalisto Chris Marker filmai bei „Naujosios bangos“ režisierių Francois Truffaut, Jean-Luc Godard ir Alain Resnais žymiausi kūriniai. Visi filmai bus rodomi originalo kalba su subtitrais lietuvių kalba.

„Programai parinkti meniniu atžvilgiu itin vertingi filmai, kurie neabejotinai patiks nekomercinio kino gurmanams. Juolab, kad tais filmais susidomėti verta ne tik dėl to, kad dauguma jų – nė karto nerodyti kino teatruose Lietuvoje. Ne viena tų juostų pasaulio kino kritikų yra apibūdinama kaip kūriniai, padarę didžiulę reikšmę ir įtaką kino istorijai bei kinematografijos raidai“, - sakė G. Zabukaitė.

Programos „Kino delkatesai“ repertuare numatyti keli teminiai kino ciklai: „Naujosios bangos“ kinas, dokumentinių filmų programa „Globalizacija“, aktorės Isabelle Huppert retrospektyva, animacinių ilgametražių filmų programa ir kitokie.

Visi programos parinkti filmai taip pat bus parodyti Kauno senamiesčio kino klube (VšĮ „Visos mūzos“) ir kino teatre „Garsas“ Panevėžyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją