Antrąjį sezoną gyvavusi laida propagavo lietuvišką kiną bei kino žvaigždes, rodė jaunimo video kūrybą, mokė jaunimą kino pagrindų. Ją sudarė rubrikos „Kino abėcėlė“, „Kokteilis“, „Kai aš mažas buvau“ ir „Profesionalų patarimai“. Laidas filmavo žinomas operatorius Algimantas Mikutėnas. Laidose apie kiną ir savo patirtį kalbėjo aktoriai Gražina Baikštytė, Regimantas Adomaitis, Donatas Banionis, režisieriai Algimantas Puipa, Janina Lapinskaitė.

Kaip DELFI pasakojo „Kino abėcėlės“ kūrėjai Justė Gvazdaitytė ir Justinas Mikelionis, pirmi metai buvo sunkesni, nes reikėję įsivažiuoti. Jaunuoliai ne tik kūrė savo rubriką, bet ir pasikeisdami vedė laidas. „Nesvarbu, tai komercinis ar nekomercinis projektas, tau moka ar nemoka, nors ir eini į minusą, tau tai įdomu“, - kalbėjo J. Mikelionis.

J. Mikelionis po dvejų metų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ketina studijuoti režisūrą – šįmet ir kitąmet režisierių kursas nerenkamas. Todėl artimiausius dvejus metus studijas teks iškeisti į darbą. Po nufilmuotos laidos jaunieji kinomanai dėl nuovargio vos pavilkdavo kojas. „Atrodo, to darbo nėra daug – stovi ir kalbi prieš kamerą, tačiau tai labai išvargina, reikia daug pastangų“, - prisiminė J. Mikelionis.

J. Gvazdaitytę labiausiai sužavėję kaskadinininkai, kurie filmuodavosi miškuose, „lakstydavo persirengę senoviniais drabužiais ir rėkaudavo“. „Kartą teko važiuoti filmuoti kine „dirbančių“ šunų. Aštuoni vilkšuniai klauso vieno žmogaus komandos, tad labai įdomu žiūrėti, kaip su jais dirbama“, - apie kino virtuvę kalbėjo abiturientė. Mergina pasakojo, kad jai lietuvišką kiną įdomu žiūrėti vien dėl pažįstamų vietų, jei, pavyzdžiui, filmas filmuotas Vilniuje. J. Gvazdaitytę taip pat žavi galimybė aktorius susitikti mieste, koncerte ar spektaklyje – „tada jie tampa savi“.

„Vadovaujuosi tuo, kad jeigu tu esi geriausias, turėsi iš ko gyventi. Tiesiog visada reikia siekti savo tikslo“, - priminus, kad kino žmonės Lietuvoje turtų nesusikrauna, kalbėjo J. Gvazdaitytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją