„Šis filmas jau buvo pristatytas Monrealio Pasaulinių Filmų Festivalyje ir ten susilaukė palankių kino mėgėjų atsiliepimų. Labai norėjome, kad jį galėtų pamatyti ir mūsų šalies žiūrovai, juk dar ne taip dažnai jie lepinami lietuvišku kinu. Galų gale ir patys kūrėjai ne visada turi galimybių savo filmus pristatyti plačiajai auditorijai“,- pranešime spaudai motyvus išleisti pilnametražio filmo „Anastasia“ DVD aiškino „ACME FILM“ direktorius Žilvinas Naujokas.

„Anastasia“ – 84 minučių trukmės įtempto siužeto filmas apie sudėtingas Baltijos šalių realijas atkūrus nepriklausomybę. Joms išsilaisvinus nuo Sovietų Sąjungos, tūkstančiai rusų netikėtai atsidūrė atskirti nuo savo tėvynės. Dalis jų grįžo į Rusiją, dalis priėmė atsikūrusiųjų valstybių pilietybes ir sėkmingai pritapo prie naujo gyvenimo.

Tačiau atsirado ir tokių, kurie nenorėjo prisitaikyti prie permainų. Du broliai Konstantinas bei Jurijus, sužinoję, kad bus deportuoti iš šalies, ryžtasi mesti iššūkį, jų įsitikinimu neteisingiems valdžios veiksmams.Tuomet prasideda tikroji žmogiškoji tragedija be kelio atgal.

„Tai labai jautri, bet, manau, ir aktuali tema mums ir mūsų kaimynams. Prisiminkime, kad ir nesenus įvykius Estijoje. Filmas kaip tik apie tas realias problemas, su kuriomis susiduria mūsų visuomenė, žmonės, esantys aplink mus ar mes patys“, - apie filmą pasakojo režisierius ir prodiuseris Maris Martinsons.

Juostos pavadinimas, siužetas ir jame vaidinantys aktoriai – gerai pažįstami Lietuvos žiūrovams, šį sezoną per TV3 žiūrėjusiems televizinę filmo versiją – TV serialą „Anastasia“.

Šis serialas buvo itin populiarus ir kaimyninėje Latvijoje.Abi, tiek pilnametražę kino, tiek televizinę „Anastasios“ versijas kūręs Lietuvoje gyvenantis latvių režisierius ir televizijos prodiuseris sako, jog nepaisant bendros siužetinės linijos ir tų pačių aktorių, juosta visgi nustebins net ir ištikimiausius serialo žiūrovus.

„Šis filmas – ne sutrumpinta serialo versija ar perdirbinys. Jam labai atsakingai ruošėmės. Be to, naudojome profesionalią kino techniką, kuriant filmą dirbo profesionalūs kino operatoriai ir kiti patyrę specialistai. Manau, kad pavyko sukurti tikrą, gerą, kokybišką filmą“, - sakė M. Martinsons.

Filmo „Anastasia“ DVD jau galima įsigyti visose specializuotose parduotuvėse ir didžiuosiuose prekybos centruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją