UAB "PC Žemaitija" generalinis direktorius Vytautas Rickus Eltos korespondentui sakė, kad bendrovės planus dar šį pavasarį pradėti "Žemaitijos" kino teatro rekonstrukciją pakoregavo nelabai sėkmingos investicijos į "Žvejų rūmų" kino teatrą, kur įrengtos dvi kino salės. Šis projektas nepateisino lūkesčių, o investicijos nepasitvirtino.

V.Rickus sakė negalįs tiksliai pasakyti, kodėl žiūrovai nepamėgo "Žvejų rūmų". Viena iš priežasčių, anot jo, gali būti nepalanki vieta, arba tai, kad siūlomas senesnių kino filmų repertuaras, mat visos premjerinės juostos rodomos "Žemaitijos" kino teatre.

Nors dėl šios nesėkmingos investicijos naujų planų laikinai teko atsisakyti, jie nukelti į pavasarį. V.Rickaus teigimu, centrinėje uostamiesčio gatvėje šalia "Žemaitijos" kino teatro esančiose laisvose teritorijose planuojama pastatyti maždaug 2 tūkstančių kvadratinių metrų pastatą, skirtą biurams. Dar tiek pat užims trys naujos kino salės, kurios turėtų įsikurti naujuose "Žemaitijos" kino teatro pastato aukštuose. Planuojama, kad šios statybos užtruks apie metus.

Bendrovės "PC Žemaitija" generalinio direktoriaus teigimu, naujos salės bus 150, 200 ir 250 vietų. Neatmetama galimybė, kad kai kurios iš jų bus specializuotos ir orientuotos į kurios nors vienos šalies gamintojos, pavyzdžiui Rusijos, filmus. Šios investicijos sieks apie 6 milijonus litų.

Anot V.Rickaus, jau trejus metus veikiančios "Žemaitijos" lankomumas pranoko visus verslo planus ir prognozes. Pernai dviejose šio modernia garso ir vaizdo įranga aprūpinto kino teatro salėse apsilankė maždaug ketvirtis milijono žiūrovų. Šiemet tikimasi dar geresnių rezultatų.

V.Rickus mano, kad artimiausiu metu pradėsiančios veikti penkios kino salės visiškai patenkins klaipėdiečių poreikius, tačiau, nepaisant to, kitam sezonui planuojama įsigyti lauko kino ekraną.

Šiai uostamiestyje kol kas naujai veiklai jau numatytos preliminarios tam tinkamos vietos. Bendrovė "PC Žemaitija" yra sulaukusi pasiūlymų atgaivinti kiną keliuose mažesniuose Lietuvos miestuose, tačiau kol kas nė vienas toks projektas, anot V.Rickaus, nebūtų pelningas.

Uostamiestyje veikia ir trečias kino teatras "Jūratė ir Kastytis". Jis yra AB "Lietuvos kinas" padalinys. Čia taip pat atnaujinama įranga, jau sumontuotas modernus ekranas, o pavasarį tikimasi įrengti ir naują garso aparatūrą, sumontuoti patogias kėdes.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją