Filmo premjera įvyko šių metų kovą Vilniuje, moterų filmų festivalyje "Šeršėliafam". Vos pasirodęs filmas sulaukė didelio susidomėjimo Lietuvoje ir už jos ribų.

Pasak studijos „Monoklis“ pranešimo, filmą festivalyje pristatys pati režisierė. Tai jau antras G.Beinoriūtės filmas, dalyvaujantis Vila do Conde festivalio konkursinėje programoje. Pernai už filmą "Vulkanovka. Po didžiojo kino" autorė buvo apdovanota Portugalijos televizijos kanalo 2 „Onda Curta“ garbės diplomu.

"Gyveno senelis ir bobutė" - šeštas jaunos režisierės darbas. Ji taip pat yra sukūrusi trumpametražius filmus „Troleibusų miestas“, „Egzistencija“, „Vulkanovka. Po didžiojo kino“. 2006 metais G.Beinoriūtė apdovanota Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos geriausio profesionaliojo meno debiuto premija.

Šiuo metu G.Beinoriūtė studijoje „Monoklis“ ruošiasi filmuoti naują trumpametražį vaidybinį filmą "Balkonas". Filmavimai numatyti rugsėjį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją