“Žmogui-vorui 3” teko trauktis į antrąją vietą, su 59,2 tūkst. litų pajamomis. Iš viso filmo sąskaitoje – 296 tūkst. litų.

Ketvirtojoje populiariausių filmų Lietuvoje sąrašo vietoje debiutavo siaubo juosta “Paranoja”, kuri uždirbo 36,3 tūkst. litų. Tokį debiutą galima vertinti kaip sąžiningą rezultatą šiam nestipriam filmui, bet, juostos platintojai, matyt, vylėsi geresnio rezultato, kadangi pajėgos reklamai buvo sutelktos gana nemenkos.

Žiūrovų dėmesio nepavyko sulaukti Rusijoje susuktam filmui “Gagarino anūkas”, kurio pažiūrėti Vilniuje per tris dienas atėjo tik 166 žiūrovai ir su 2,4 tūkst. litų pajamomis juosta liko viso labo 14.

Auditorija demonstruoja akivaizdų persisotinimą vidutinio lygio Rusijoje sukurties filmams, todėl tik šį pavasarį savo veiklą Lietuvoje pradėjęs kino platintojas “Pirmasis Balijos kanalas” ateinantį savaitgalį pristatys pirmąjį JAV sukurtą filmą. Tai bus veiksmo trileris su Nicolu Cage ir Julianne Moore “Pranašas”.

“Pranašui” dėl žiūrovų dėmesio teks kovoti su dviem labai stipriais konkrentais. Tiesioginis varžovas - įtempto siužeto trileris “23” su Jimu Carrey, kuris sulaukė daug dėmesio JAV ir Vakarų Europos kino teatruose.

Trečioji ateinančio savaitgalio premjera – animacinis veiksmo filmas “Paaugliai vėžliukai ninzės”. Ši juosta mūsų šalies kino teatruose bus rodoma įgarsinta lietuviškai. Pirmųjų dviejų dubliuotų filmų šiais metais (“Šarlotės voratinklis” bei “Artūras ir minimukai”) patirtis rodo, jog įgarsinimas nebėra garantija, jog juosta bus nepaprastai sėkminga finansiškai. Kitąvertus, nė vienas filmas, kurį platintojai pasistengė įgarsinti lietuviškai, nenukrito žemiau 300 tūkst. litų pajamų ribos.