„Dirbti su mažamečiais vaikais yra ypatinga patirtis. Jų sugebėjimai viską perteikti ypatingai natūraliai, jų artistiškumas ir didelis noras vaidinti mums smarkiai padėjo kūrybiniame procese. Drauge su mažaisiais aktoriais ne tik atskleidėme filmo idėjas, bet ir sukūrėme nepakartojamą filmo nuotaiką“, - pranešime spaudai pasakoja I. Kurlietytė.

Ji scenarijų filmui parašė su suomių scenaristais Are Nikkinen ir Veera Tyhtila bei filmo dailininku Pauliumi Arlausku.

Pasak I. Kurklietytės, sukurti kino scenarijų garsaus prancūzų klasiko Charles Pierre Baudelaire novelės „Pašaukimai“ motyvais paskatino prodiuserė Teresa Zibolienė.

„Pirmiausia pati užsidegiau noru ekranizuoti novelę, kurios autorius taip sąžiningai ir atvirai kalba apie vaikus ir jų išgyvenimus. Labai džiaugiuosi, kad pavyko suburti puikią kino profesionalų komandą ir trijų metų bėgyje realizuoti idėją“, - sakė T. Zibolienė.

“Varnų ežeras” pasakoja apie keturis berniukus, kurie slepiasi nuo suaugusiųjų taisyklių apgriautoje sovietinėje karinėje teritorijoje, šalia NATO aviacijos bazės. Bunkeriuose ir angaruose gausu paslapčių, o virš galvų skraido šiuolaikiniai naikintuvai. Vaikai paskelbia šią teritoriją jų „laisvės zona“, ir sename angare kuria savo lėktuvą, ruošiasi skrydžiui. Teritoriją jie gina nuo keisto klajūno, praminto Valkata...

Dramos kūrėjų teigimu, „Varnų ežere“ pasakojama istorija apie jų bendraamžius labiausiai buvo siekiama pradžiuginti vaikus, tačiau filmas skirtas visai šeimai. „Tai nėra įprastas pasakojimas apie tai, kaip žaidžia vaikai, kokių laisvalaikio pramogų jie geba prasimanyti. Kino juosta per vaikų elgesį subtiliai atskleidžia stiprius mažųjų žmonių pojūčius ir leidžia nuspėti jų likimus”, - pasakoja I. Kurklietytė.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka 4 iš 100 atsirinkti berniukai, režisierės vertinimu visiškai pateisinę lūkesčius vaidybos atžvilgiu. Vienas iš vaikų - dešimtmetis Paulius Smaliukas, žiūrovams matytas I. Kurklietytės trumpo metro filme „Pašaukimai“, kuris 2005 m. buvo parodytas AXX festivalio metu.

Filme „Varnų ežeras“ vaidina devynmečiai Dominykas Šagunevičius ir Rapolas Tamuliūnas bei dešimtmetis Augustas Juozapavičius. Be jų, juostoje taip pat nusifilmavo profesionalūs aktoriai: Valentinas Masalskis, Tauras Čižas ir Rimanta Krilavičiūtė.

Numatyta, kad 60 min. trukmės filmas „Varnų ežeras“ kino teatruose bus rodomas nuo gegužės 12 dienos. Vasaros metu filmą bus galima pamatyti Palangoje, kino teatre „Naglis“ ir Klaipėdoje, kino teatre „Jūratė ir Kastytis“. Rudenį filmui planuojama organizuoti kino seansus ir kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose – visur, kur tik bus galimybė jį parodyti didesnei auditorijai.

Filmą „Varnų ežeras“ rudenį planuojama išleisti DVD formate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją