Jo, kaip kino kūrėjo, karjera prasidėjo Prancūzijoje, kur jis dirbo kartu su žymiuoju J.L. Godardu, o vėliau jau savarankiškai Schroederis pastatė keletą gana įspūdingų filmų, tarp kurių galima paminėti žiaurųjį „Barfly“ su M.Rourkie (1987) ar visai šviežią, 2000 m. pastatytą kolumbietišką dramą „La Virgen De Los Sicarios“ (angliškas vertimas – „Our Lady Of The Assassins“).

Visa ši faktografinė įžangą yra tam, kad galima būtų pasakyti, jog iš tokio režisieriaus galima tikėtis kiek geresnio filmo nei „Apgalvota žmogžudystė“.

Filme vaidina gana žymūs aktoriai – pastaruoju metu ekranuose dažnai pasirodanti gražioji Sandra Bullock ir mažiau žinomas, nors jau turintis vilčių patekti į aukštesnę Holivudo aktorių lygą – Benas Chaplinas (žymesnis vaidmuo karo dramoje „Plona raudona linija“; beje jokio giminystės ryšio su Čarliu Čaplinu).

Aktoriai nėra blogi, bet pasakojamos istorijos personažai labai silpnai išvystyti. Sandra Bullock vaidina stipriai kompleksuotą policininkę detektyvę, kuri yra puiki savo reikalo žinovė, bet turi didelių asmeninio gyvenimo problemų.

Benas Chaplinas – ne toks geras policininkas, bet daug labiau taikoje su savimi pačiu esantis žmogus, kuris, žinoma, ir padeda gražiajai savo porininkei išspręsti problemas. Net tai, kas čia jau pasakyta yra kiek per daug - kitaip tariant, žiūrėdami galėsite visiškai atsipalaiduoti, viskas bus nuo pat pradžių aišku.

Filmo prasminis centras yra kiek labiau sudėtingas detektyvinis siužetas. Iki filmo pabaigos nėra aišku, kuo istorija baigsis, ar bus nuteisti kaltieji, o gal bus apkaltinti nekaltieji, o gal apskritai byla bus užbaigta.

Šį siužetą sekti gana įdomu, jei nekreiptume dėmesio, kad šiaip jau ne tiek svarbu, kas ką ir kaip, ir kada nužudė. Vėlgi silpnai išvystyti filmo veikėjų charakteriai lemia tai, kad nelabai suprantami tie motyvai, kurie galiausiai ir lėmė vienokius ar kitokius poelgius.

Iš to ir plaukia tiesmukas ir lėkštas siužeto dėstymas. Kam tokie dalykai yra svarbūs, dar kartą perspėju, kad filmas nėra trumpas – beveik dvi valandos.

„Apgalvota žmogžudystė“ – tai gana paprastas detektyvas, su labai silpnai apgalvotais veikėjų charakteriais, supainiotu siužetu ir lyg nuo podiumo nulipusia Sandra Bullock, vaidinančia policininkę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją