Skalvijos kino centre balandžio 12 d. 19 val. įvyks jauno režisieriaus Antano Žygavičiaus dokumentinio filmo "Ligoninė" premjera, rašoma kūrybinės grupės "Igniron Cinema“ pranešime.

Tai pirmasis dokumentinis ir pirmasis pilnametražis A. Žygavičiaus filmas, kurio pagrindą sudaro trijų skirtingų ir labai spalvingų asmenybių pokalbis, be iš anksto numatytų klausimų.

Į diskusiją įterpiami epizodai iš herojų profesinio gyvenimo, kuriuose ypač išryškėja jų gebėjimas amžinąsias dvasines vertybes nuoširdžiai ir šiuolaikiškai perduoti jaunimui, kurio rankose yra rytojus.

"Jei pokalbių laidą vadintume "zoologijos sodu", kur sterilioje sintetinėje aplinkoje žmonės sustingsta ir užsideda kaukes, kur nesimato tikrosios asmenybės, o problemos aptarinėjamos taip, lyg iš tiesų nerūpėtų, tai "Ligoninė" yra "safaris", kur herojai filmuojami taip, kad kuo mažiau tai jaustų. Tik tada žiūrovas turi galimybę išvysti juos tokius, kokius pažintų pats būdamas jų draugijoje. " – sako režisierius, M. K. Čiurlionio menų mokyklos moksleivis.

Antanas Žygavičius su neoficialia nepriklausoma kino kompanija "Igniron Cinema", dar žinoma kaip "Praktika Films", nuo 2004 m. kuria ir pristato vaidybinius ir animacinius trumpametražius filmus. Animacinis "Loading" tarptautiniame audiovizualinio meno festivalyje "Next Festival" išrinktas geriausiu 2006 metų lietuvišku filmu, o "Kelyje" – 2005 m. respublikinio videomeno festivalio "Interpretuoti kiną" laureatu.

2006 m. birželį "Skalvijoje" buvo pristatytas ironiškas veiksmo filmas "Profesionalas. Antrasis kraujas", sulaukęs teigiamų žiūrovų bei kritikų atsiliepimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją