Šis ir kiti ciklo renginiai vyks Vilniaus mokytojų namų svetainėje. Pradžia 19 val. Įėjimas nemokamas.

Kaip rašoma pranešime spaudai, jau antrus metus vykstančio ciklo „Tikrovė abipus ekrano“ metu, kiekvieną trečiadienį nuo kovo 21 iki balandžio 25 dienos, bus galima pamatyti kai kuriuos pastarojo meto ir senesnius filmus ir aptarti juos, ne tik bandant „perskaityti“ filmo „tekstą“, suvokti jame užkoduotas prasmes, bet ir analizuojant, ką vieno ar kito filmo pasirodymas reiškia šiandieniniuose kultūriniuose, socialiniuose, politiniuose ir kituose kontekstuose.

Tikrovę abipus ekrano apčiuopti ir tyrinėti padės dr. Tomas Sodeika, dr. Nerijus Milerius, Renata Šukaitytė, Laima Kreivytė, dr. Audronė Žukauskaitė ir Karolis Klimka.

2007 metų pavasario diskusinių peržiūrų ciklo „Tikrovė abipus ekrano“ objektas yra kinas. Organizuojant seminarus, susidedančius iš filmo peržiūrų ir paskaitų bei diskusijų po jų, siekiama supažindinti su judančių vaizdų kalba, jos konstravimo mechanizmais, inicijuoti diskusijas apie kino ir tikrovės santykį šiuolaikinėje visuomenėje, kino reprezentacijų įtaką kasdieniniame ir politiniame gyvenime.

Šio pavasario diskusinėmis peržiūromis norima pradėti tęstinį vizualinio raštingumo ugdymo seminarų ciklą, kuris tęstųsi 2007 metų rudenį į seminarų objektą įtraukiant ir kitas medijas.