Pasak „Ramybės“ pranešimo spaudai, režisierė sako, kad „žodžiai tarsi žuvų spiečiai sukasi galvoje ir spraudžiasi ant lūpų. Jie nori būti išgirsti. Tai filmas apie žodžius, kurie per ilgai klaidžiojo tyloje (nesutarimuose, klaidose ir skausme). Kai jie pradės lietis, niekas jų nesulaikys“.

Filmą prodiusavo garsusis Pedro Almodovaras. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Sarah Polley ir Timas Robbinsas.

Kovo 11 d. 15 val. festivalio „Šeršėliafam“ populiariausias filmas – garsiosios rusų režisierės Kiros Muratovos drama „Derintojas“ (Nastrojščik, 2004). Tai vienas pelningiausių Rusijos filmų, pelnęs net tris „Nikės“ apdovanojimus.

Pagrindiniame vaidmenyje – rusų aktorė, scenaristė, režisierė Renata Litvinova, taip pat vaidina Georgij Delijev, Alla Demidova, Nina Ruslanova.

Kaunas

Kovo 10-11 d. Senamiesčio kino klubas M. Žilinsko dailės galerijoje, Kaune, taip pat kviečia į moterų filmų festivalį „Šeršėliafam“.

Kaune festivalį pradės latvių režisierės Lailos Pakalninos filmas „Įkaitas“ (kovo 10 d. 14 val.), pasakojantis apie keistą lėktuvo pagrobimą.

Šeštadienį vakare (kovo 10 d. 17 val.) Senamiesčio kino klubas kvies žiūrovus pažiūrėti Giedrės Beinoriūtės filmo „Gyveno senelis ir bobutė“ premjerą bei susitikti su pačia režisiere.

Mažiau nei pusvalandį trunkančiame filme dokumentine-animacine forma pasakojama apie režisierės senelius, sovietmečiu ištremtus į Sibirą. „Filme parodomas kitoks požiūris į anų laikų įvykius. Tą išreiškia pagrindinė istorijos pasakotoja – maža mergaitė, kuri savaip supranta ir įsivaizduoja praeities įvykius. Filmas yra kitoks ir formos prasme, nes jame panaudotos fotografijos iš asmeninio archyvo, animaciniai ir kino kronikų intarpai,“ – apie filmą pasakoja režisierė G. Beinoriūtė.

Prie filmo „Gyveno senelis ir bobutė“ animacijos dirbusios Gabrielės Baltrušaitytės teigimu, filmo animacijai panaudota speciali technika – viskas piešta rašalu. „Iš pradžių galvota apie spalvotą animaciją, tačiau šiai idėjai nepasiteisinus reikėjo ieškoti naujų būdų ir technikų, kad animaciniai elementai tiktų prie archyvinių fotografijų ir kino kronikų“, – pasakoja filmo animatorė G. Baltrušaitytė.

Taip pat bus parodytas ir kitas, Kaune niekada nerodytas, Giedrės Beinoriūtės filmas „Vulkanovka. Po didžiojo kino“ (2005 m.), pasakojantis apie tai, kaip tolimą ir civilizacijos apleistą Vulkanovką aplankė „didysis kinas“.

Čia dvejus metus buvo filmuojamas Šarūno Barto kino filmas „Septyni nematomi žmonės“. Dauguma vietinių gyventojų tapo šio proceso dalyviais. Giedrės Beinoriūtės dokumentinis pasakojimas yra apie tai, kaip po „didžiojo kino“ viešnagės sekasi gyventi mažo Ukrainos provincijos miestelio gyventojams, kaip jie prisimena kasdienybę sudrumstusius įvykius...

Sekmadienį (kovo 11 d. 14 val.) bus parodyta 16 apdovanojimų pelniusi ispanų režisierės Isabel Coixet drama „Paslaptingas žodžių gyvenimas“, kurią prodiusavo garsus ispanų režisierius Pedro Almodovaras. Šis seansas bus rodomas nemokamai.

Festivalio programa Kaune baigsis (kovo 11 d. 17.00) rusų režisierės Kiros Muratovos drama, „Derintojas“ pasakojančia apie ekstravagantišką moterį įsimylėjusį neturtingą pianinų derintoją ir muzikos studentą Andrejų, kuris norėdamas patenkinti mylimosios įgeidžius griebiasi nusikalstamos veiklos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją