Festivalio organizatorių teigimu, „Šeršėliafam“ programoje visi rodomi filmai verti dėmesio, o kai kuriuos jų žiūrovai turės galimybę pamatyti būtent tik festivalio metu.

„Renginio pasididžiavimu yra ne tik atidarymo ar uždarymo filmai, tačiau ir visi likusieji. Iš visos programos išskirčiau garsios Rusijos režisierės Kiros Muratovos dramą „Derintojas“, kuriame stiprų vaidmenį atlieka aktorė Renata Litvinova“, – sako Tarptautinio moterų festivalio „Šeršėliafam“ organizatorė ir kino centro „Skalvija“ direktorė Greta Zabukaitė.

Kino kritikai 72 metų K. Muratovą lygina su tokiais režisieriais kaip M. Antonionis, F. Felinis, A. Tarkovskis ir kt. Prieš trejetą metų sukurtoje K. Muratovos dramoje „Derintojas“ pasakojama apie neturtingą pianinų derintoją ir muzikos studentą Andrejų, įsimylėjusį ekstravagantišką moterį Liną. Norėdamas patenkinti augančius mylimosios įgeidžius, vaikinas griebiasi nusikalstamos veiklos.

Tuo tarpu, festivalio atidarymas skirtas lietuviškai premjerai. Žiūrovai išvys daugiau nei dvejus metus kurtą Giedrės Beinoriūtės dokumentinį-animacinį filmą „Gyveno senelis ir bobutė“. Filme maža mergaitė pasakoja apie savo senelius, sovietmečiu ištremtus į Sibirą. Tačiau režisierės teigimu, filme parodomas kitoks požiūris į anų dienų įvykius – iš mažo vaiko pozicijų. Savitumo filmui suteikia ir kūrybiškai panaudojami animaciniai elementai.

Festivalyje svečiuosis ir užsienio režisierės. Kovo 3 d. (šeštadienį) savo filmą „Dabar aš“ („Teraz ja“) pristatys Lenkijos režisierė Anna Jadowska. Režisierės sukurtoje dramoje pasakojama apie jauną moterį, kuri vieną dieną niekam nieko nepaaiškinusi palieka namus. Ji sėda į pakeleivingą mašiną ir ima keliauti po Lenkiją. Šis filmas prieš porą metų Gdynės lenkų kino festivalyje gavo apdovanojimą už režisūrinį debiutą.

59-ojo Kanų filmų festivalio „Kritikų savaitės“ programoje pristatytą vengrų filmą „Grynas oras“ festivalyje pristatys pati režisierė Agnes Kocsis. Naujausiame režisierės darbe nagrinėjami motinos-dukters tarpusavio santykiai. Vengrijos teatro ir kino meno akademiją baigusi, taip pat Nacionalinėje Italijos kino mokykloje Romoje studijavusi A. Kocsis akcentuoja, jog kuriant filmus jai svarbu žiūrovui perteikti atmosferą, kuri sukuriama iš spalvų ir kompozicijos, tai pat vengia rodyti sustiprintas emocijas.

Festivalio uždarymui pasirinktas 16 apdovanojimų pelnęs ispanų režisierės Isabel Coixet filmas „Paslaptingas žodžių gyvenimas“ (2005), kurį prodiusavo garsus ispanų režisierius Pedro Almodovar.

Bilietai į festivalį parduodami „Skalvijos“ kino centre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją