Praeitais metais startavęs Tarptautinis moterų filmų festivalis – pirmasis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, pernai susilaukęs didžiulio žiūrovų susidomėjimo. Šiais metais festivalio programos filmus galės pamatyti ne tik Vilniaus, bet ir Kauno, Palangos bei Ukmergės žiūrovai.

„Šeršėliafam“ pristatys tarptautinius pripažinimus pelniusius užsienio filmus ir lietuvišką premjerą. Festivalio metu bus parodyti devynių moterų režisierių filmai iš Amerikos, Ispanijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Prancūzijos, Rusijos, Švedijos ir Vengrijos. Renginį atidarys jaunos lietuvių režisierės Giedrės Beinoriūtės filmo premjera „Gyveno senelis ir bobutė“.

Festivalio uždarymui pasirinktas 16 apdovanojimų pelnęs ispanų režisierės Isabel Coixet filmas „Paslaptingas žodžių gyvenimas“ (2005).

„Praėjusių metų festivalio sėkmė paskatino ir šiais metais jį rengti, nes tokio pobūdžio festivalio Lietuvoje anksčiau nėra buvę. „Šeršėliafam“ neketina išskirti moterų režisierių, tiesiog norime parodyti moteriškos lyties kūrėjų žvilgsnį į įvairias temas, jų kūrybinę raišką. Rengdami šį festivalį antrąkart siekiame, jog jis taptų tradiciniu renginiu kiekvieną pavasarį“, – sako Tarptautinio moterų festivalio organizatorė ir kino centro „Skalvija“ direktorė Greta Zabukaitė.

Šiais metais festivalyje žiūrovai galės pamatyti ne tik moterų režisierių filmus, bet ir susitikti su pačiomis režisierėmis. Į renginį atvyks filmo „Grynas oras“ (Vengrija, 2006) kūrėja Agnes Kocsis ir „Dabar aš“ (Lenkija, 2005) režisierė Anna Jadowska.

„Skalvijos“ kino centre žiūrovų festivalio metu laukia kino seansas-siurprizas. Organizatoriai neišduoda filmo pavadinimo, tik pamini, jog tai – 16 tarptautinių apdovanojimų (tarp jų ir Kanų festivalyje) pelnęs filmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją