Filmas "Procesas" sukurtas pagal austrų rašytojo Franco Kafkos romaną.Vyriausiajam banko prokuristui Jozefui K. netikėtai iškeliamas baudžiamasis procesas. Jis mėgina išsiaiškinti šio proceso esmę. Filme pavaizduotas jo kelias klaidžiais biurokratinės teismo mašinos labirintais.

Vaidino Kostas Smoriginas, Vytautas Paukštė, Vidas Petkevičius, Almira Grybauskaitė, Adolfas Večerskis, Algis Matulionis ir kt.

TV filme " Ašarų pakalnė" užfiksuoti Varėnos raj. Margionių kaimo žmonės, kurie jau daug metų vaidina Margionių kaimo teatro režisieriaus Juozo Gaidžio pjesę "Ašarų pakalnė". Tai pasakojimas apie vienos šeimos likimą lenkų okupuotame kaime. Vaidintojai paseno, laikai pasikeitė…

Filmas "Žaibo nušviesti" sukurtas Jolitos Skablauskaitės, Petro ir Povilo Dirgėlų novelių motyvais. Jį sudaro trys atskiros novelės apie žmones, nepritampančius visuomenėje, gyvenančius savo dvasinių išgyvenimų ir fantazijų pasaulyje. Vaidino Almira Grybauskaitė, Gražina Urbonaitė, Elvyra Piškinaitė, Vytautas Paukštė, Eduardas Kunavičius, Kostas Smoriginas ir kt.

Filmas " Velnio išvarymas iš Mykolų kaimo" sukurtas Aleksandros Kazakevičienės pjesės "Kaip velnias akmenį nešė" ir Norberto Vėliaus sudarytos sakmių knygos "Sužeistas vėjas" motyvais. Į realų kaimo žmonių gyvenimą nuolatos įsikiša velnias su savo išdaigomis. Vaidino Jonas Čepaitis, Monika Bičiūnaitė, Audrius Karakauskas, Kristupas Karakauskas, Algis Gradauskas, Mindaugas Povilonis ir Viešintų klojimo teatro (Anykščių raj.) saviveiklininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją