„Tau trūksta idėjų? Sek mano pavyzdžiu – vakar parašiau Kalėdų Seneliui laišką. Kad per šventes padovanotų vaistų nuo riemens, uždraustų per TV rodyt „Vienas namuose“ ir nupirktų filmavimo kamerą. Juk per Kalėdas tiek stebuklų nutinka – kaimynas briedžiu pavirsta, girtas katinas iš gėdos ima loti, o nuo miesto eglutės – stebuklingai dingti žaislai. Nufilmuoji – ir „Pravda viena minutė Grand Prix“ – beveik tavo rankose,“ – atvirauja nemokamos tiesos kino kritikas Tomas Auksarankis.

Tiesa, tuo dar turėsi įtikinti festivalio komisiją, kurią šiemet sudaro devyni nariai: komisijos pirmininkas, teatro režisierius Ignas Jonynas; AXX festivalio įkūrėjas ir prodiuseris Mindaugas Vosylius; žurnalo „Pravda“ vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius; festivalių „Pravda viena minutė“ ’05 ir ’06 organizatorė Dagnė Vildžiūnaitė; kandžios grupės „Gravel“ vokalistas Tomas Sinickis; kino kritikas Tomas Auksarankis; kino teatro „Skalvija“ direktorė Greta Zabukaitė; ir medijų tyrinėtojai, „Pro-test‘o“ laboratorijos įkūrėjai Nomeda ir Gediminas Urbonai iš Trondheimo dailės akademijos (Norvegija).

Filmų „Pravda“ laukia iki sausio 15 dienos. Devynios komisijos personos išrinks, kurie devyniasdešimt devyni filmai kovo 2-ąją varžysis dėl devynių festivalio nominacijų, atnešiančių ne tik pelnytą šlovę, bet ir vertingų prizų. Apie pagrindinį - kelialapį į festivalį AXX – turbūt jau girdėjai. O kitus sužinosi netrukus.

Dabar tau liko tik 39098 minutės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją