Lietuvos kinematografininkų sąjunga nuo šiol kasmet garbingomis premijomis įvertints ir paskatins geriausio lietuviško vaidybinio, dokumentinio ir animacinio filmo kūrėjus, rašoma pranešime spaudai.

Jau keletą metų iš eilės Lietuvos kinematografininkų sąjungos premiją ir jos iškilmes taip pat remia Kinijos Liaudies Respublikos ambasada bei Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, šiemet rengianti iškilmingą premijos įteikimo ceremoniją.

Šių metų konkurse Lietuvos kino kūrėjai dalyvauja ypač aktyviai – pristatyta 19 įvairių žanrų kino filmų, t.y. beveik dvigubai daugiau nei ankstesniais metais, nors žinia apie tris apdovanojimus paaiškėjo vos prieš kelias dienas, o viešai skelbiama tik dabar. Premijos komisijos, kuriai šiemet vadovauja kinotyros daktarė Gražina Arlickaitė, verdiktas paaiškės gruodžio 15d. Iškilminga premijų įteikimo ceremonija įvyks gruodžio 19d. 18val. LRT kavinėje (Konarskio 49, Vilnius).

Pernai „lietuvišką oskarą“ laimėjęs Arūno Matelio filmas „Prieš parskrendant į Žemę“ šiemet iškeliavo į Kaliforniją kovoti dėl didžiojo „Oskaro“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją