Abi juostos susišlavė po penkias nominacijas, įskaitant geriausio filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose. Pastarojoje kategorijoje dėl apdovanojimo taip pat varžysis praėjusią savaitę miręs režisierius Robertas Altmanas. Jis buvo nominuotas už savo darbą juostoje "Prerijų namų kompanija" (A Prairie Home Companion).

Keturi filmai, iš kurių nė vienas dar nėra plačiai žinomas, surinko po tris nominacijas. Tai "Amerikietiškas šautuvas" (American Gun), "Mirusi mergaitė" (The Dead Girl), "Jūsų šventųjų atpažinimo vadovas" (A Guide to Recognizing Your Saints) ir "Kioskas Niujorke" (Man Push Cart).

"Independent Spirit" apdovanojimais pagerbiami mažo biudžeto filmai, kurie vertinami pagal tokius kriterijus kaip originalumas, provokuojanti tema ir nepriklausomas finansavimas. 22-oji šių apdovanojimų ceremonija įvyks vasario 24-ąją, likus vienai dienai iki "Oskarų" teikimo ceremonijos.

Kai kurie filmai būna nominuojami abiem apdovanojimams, tačiau jų laimėtojai retai turi ką nors bendra. Išimtis buvo praėję metai, kai "Oskarų" komisija įvertino tokių virtinę mažo biudžeto juostų kaip "Avarija" (Crash), "Kuprotas kalnas" (Brokeback Mountain) ir "Kapotė" (Capote), kurios taip pat pelnė "Independent Spirit" prizus.

"Mažoji "Mis Džiaugsmas", didžiulės finansinės sėkmės sulaukusi juosta su Steve`u Carellu ir Gregu Kinnearu, pasakoja apie šeimą, kuri kartu su 7 metų dukrele vyksta per šalį į vieną mergaičių grožio konkursą. Šiame filme kaip režisieriai debiutavo muzikinių vaizdo klipų veteranai Jonathanas Daytonas ir Valerie Faris.

Dvi šios juostos žvaigždės Alanas Arkinas ir Paulas Dano varžysis vienas su kitu dėl geriausio antro plano aktoriaus apdovanojimo. Be to, šio filmo scenarijaus autorius Michaelas Arndtas pretenduoja į prizą geriausio scenarijaus kategorijoje.

Ryano Flecko dramoje "Pusė Nelsono" Ryanas Goslingas vaidina nuo narkotikų priklausantį mokytoją, kuris pradeda bendrauti su viena savo mokine. R.Fleckas buvo nominuotas geriausio režisieriaus ir geriausio scenarijaus, kurį parašė kartu su Anna Boden, apdovanojimams. R.Goslingas ir Shareeka Epps atitinkamai buvo pasiūlyti geriausio aktoriaus ir geriausios aktorės apdovanojimams.

Geriausio filmo kategorijoje taip pat varžysis "Amerikietiškas šautuvas", "Mirusi mergaitė" ir "Pano labirintas". Į geriausio režisieriaus apdovanojimą dar pretenduoja Karen Moncrieff, sukūrusi "Mirusią mergaitę", ir "Burbulo" (Bubble) kūrėjas Stevenas Soderberghas.

Be R.Goslingo geriausio aktoriaus apdovanojimui taip pat nominuotas Aaronas Eckhartas, sukūręs vaidmenį filme "Ačiū, kad rūkote" (Thank You For Smoking), Edwardas Nortonas, vaidinantis dramoje "Dažytas šydas" (The Painted Veil), Ahmadas Razvi iš "Kiosko Niujorke" ir Forestas Whitakeris, nusifilmavęs "Amerikietiškame šautuve".

Geriausių aktorių kategorijoje Sh.Epps dėl apdovanojimo varžysis su Catherine O'Hara iš filmo "Jūsų apsvarstymui" (For Your Consideration), Elizabeth Reaser iš "Saldžios žemės" (Sweet Land), Michelle Williams iš "Gausybės šalies" (Land of Plenty) ir Robin Wright Penn, vaidinančia juostoje "Atleiskite, nekenčiantys" (Sorry, Haters).

Renginį organizuoja "Film Independent", Los Andžele įsikūrusi organizacija, propaguojanti nepriklausomą kiną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją