Pasak pranešimo spaudai, tarp pagrindinės programos, kurios tikslas – parodyti, kaip dokumentiniame kine atsispindi naujųjų laikų problemos ir žmonių lūkesčiai, filmų – alterglobalistinis švedų „Gitmo“.

Jo kūrėjai Erikas Gandini, Tarikas Salehas filmavo Gvantanamo įlankoje, Vašingtone, Stokholme, Abu Graibo kalėjime Irake. Filme iškyla sukrečiantis naujo pasaulio vaizdas. Ne vieno tarptautinio festivalio žiūrovų simpatijas pelnęs Annos Bucchetti filmas „Skaičių sapnai“ („Dreaming by numbers“, Olandija) nukelia į senąjį Neapolį, kurio gyventojai sapnuoja skaičius, o paskui sapnus keičia į loterijos bilietus. Šis filmas yra nominuotas Europos kino akademijos Geriausio Europos filmo apdovanojimui.

Vienas labiausiai prestižiniais prizais apdovanotų šių metų filmų – Sergejaus Loznicos „Blokada“ remiasi retais archyviniais kadrais ir atskleidžia šiurpią Leningrado blokados kasdienybę. Dešimtosioms režisieriaus mirties metinėms skirta Marios Zmarz-Koczanowicz juosta „Filmas apie Krzysztofą Kieślowskį“ („Still Alive. Film o Krzysztofie Kieślowskim“).

Marcelio Lozinskio filme “Kaip tai daroma“ („Jak to się robi“) rodomas populisto „kūrimo“ procesas, kuriam vadovauja nusprendęs įrodyti, kad iš kiekvieno žmogaus galima nulipdyti politiką, viešųjų ryšių specialistas Piotras Tymochowiczius.

Festivalio programa:

Gruodžio 2 d. 14 val. „Skaičių sapnai” („Dreaming by Numbers”), Rež. Maria Bucchetti (dok., Olandija, 2005, 75 min.).

Gruodžio 2 d. 17 val. „Gitmo“ („Gitmo – The New Rules of War”), Rež. Erik Gandini, Tarik Saleh (dok., Švedija, 2005, 80 min.).

Gruodžio 3 d. 17 val. „Blokada”, Rež. Sergej Loznica (dok., Rusija, 2006, 52 min.).

Gruodžio 9 d. 17 val. „Kaip tai daroma“ („Jak to się robi“), Rež. Marcel Łozinski (dok. Lenkija, 2006, 90 min.).

Gruodžio 10 d., 17 val. „Filmas apie Krzysztofą Kieślowskį“ („Film o Krzysztofie Kieślowskiem“), rež. Stanisław Zawiśliński (dok. Lenkija, 2005, 81 min.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją