Tradiciškai festivalio atidarymo vakarą vyks aukcionas, kuriame bus galima įsigyti žymių Lietuvos kino žmonių daiktų. Aktorius ir režisierius Kostas Smoriginas aukcione parduos savo kaubojišką odinę kepurę, o aktorė Vaiva Mainelytė – papuošalus, kuriuos dėvėjo vaidindama filmuose “Frontas priešo užnugaryje“ bei „Anglų valsas“ ir spektaklyje „Sniego karalienė“.

Režisierius Algimantas Puipa, greit pristatysiantis naują filmą „Ragana ir lietus“, aukcione parduos savo filmo „Dievų miškas“ DVD kopiją su režisieriaus parašu. Rašytoja Jurga Ivanauskaitė jaunuosius režisierius pagerbia aukcionui skirdama savo pačios iš Tibeto parsivežtą būgną.

Aukcine taip pat bus parduotos žymaus aktoriaus Juozo Budraičio darytos nuotraukos, kuriose – geri aktoriaus draugai aktoriai Regimantas Adomaitis, Bronius Babkauskas bei režisierius Vytautas Žalakevičius Čilėje.

Televizijos režisierė Galina Dauguvietytė „Kino minų“ aukcione parduoti skiria savo naujausią knygą, o vienas žymiausių kino dailininkų Galius Kličius – Lietuvoje filmuoto filmo „Robinas Hudas“ paveikslą-eskizą, pagal kurį buvo nufilmuota viena iš žymiojo filmo scenų.

„Kino minų“ aukcione taip pat bus galima įsigyti režisieriaus Šarūno Barto, kino kritiko Skirmanto Valiulio, aktorių Sauliaus Sipario bei Nelės Savičenko daiktų.

Aukcione parduodamų daiktų vertė didėja sulig kiekviena diena. Jaunas režisierius pernai metais surengtame „Kino minų“ aukcione įsigijo operatoriaus Algimanto Mikutėno lietpaltį, su kuriuo šis 1974m. Maskvoje filmavo savo diplominį darbą. Dabar šią vertybę siūlosi perpirkti vienas prodiuseris ir įrėminti Lietuvos kino studijoje. Režisierius Arūnas Matelis, pernai aukcione pardavęs savo dėvėtą varlytę, kurią buvo pasiskolinęs iš Kanų kino festivalio organizatoriaus, jau nori ją „pasiskolinti“ iš naujojo savininko.

Aukcione parduoti daiktai brangūs ne tik senajam, bet ir naujajam jų savininkui.

Visi aukcione surinkti pinigai bus panaudoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kino ir TV katedros montažo kabineto įrangai gerinti.

“Kino minos” šiemet pristato studentišką ir todėl visiškai netradicinį – šmaikštų ir intriguojantį – požiūrį į meninę dokumentiką. Šis žanras – tai aukso vidurys tarp vaidybinio filmo ir dokumentikos. Čia pinasi intriguojantys vaizdai, puikūs herojai bei netradicinis požiūris į pačią istoriją. Į festivalį atvyksta ir patys jaunieji režisieriai iš Lietuvos, Latvijos ir Suomijos.

Festivalio „Kino minos“ atidarymas – šį ketvirtadienį, lapkričio 23d., 18val. Vilniaus kino teatre „Forum cinemas“. Festivalis vyks iki sekmadienio, lapkričio 26d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją