"Šaipomasi ne iš Kazachstano, - sakė jis. - Manau, kad šaipomasi iš žmonių, kurie gali patikėti, kad toks Kazachstanas, kaip aš jį vaizduoju, egzistuoja, kurie tiki, kad yra tokia šalis, kur homoseksualistai dėvi žydras skrybėles, kur moterys laikomos narvuose ir kur geriamas raugintas arklių šlapimas".

Komikas teigė visada tikėjęs, kad žiūrovai supranta, jog tai yra išgalvota šalis, ir pažymėjo, kad tokių pokštų tikslas yra leisti žmonėms suvokti savo pačių išankstines nuostatas.

"Manau, kad dalis filmo parodo, kaip absurdiška turėti rasistinių nuostatų, nesvarbu, ar tai būtų neapykanta afroamerikiečiams, ar žydams", - sakė S.Baronas Cohenas, kuris pats stengiasi laikytis judaizmo nuostatų, ypač dėl košerinio maisto ir Šabo.

Kilus kontroversijai dėl filmo "Boratas: Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė" (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan), tai buvo pirmas kartas, kai S.Baronas Cohenas viešai išlindo iš savo personažo kailio.

Filmas jau dvi savaites karaliauja Šiaurės Amerikos kino teatruose.

Rasistiniai ir seksistiniai Borato pokštai papiktino Kazachstano pareigūnus ir atsitiktinius aktorius, kurie nusifilmavo juostoje, pasakojančioje, kaip kazachų žurnalistas keliauja po Jungtines Valstijas, ieškodamas Amerikos širdies.

Du vienos Pietų Karolinos universiteto brolijos nariai iškėlė ieškinius Los Andžele, tvirtindami, kad prieš tai, kai filme turėjo ištarti rasistines ir seksistines pastabas, buvo prigirdyti alkoholiu. Vienas Didžiosios Britanijos laikraštis taip pat pranešė, kad kreiptis į teismą ketina ir vieno Rumunijos kaimo, kurio vaizdai rodomi filme, gyventojai.

Kembridže diplomą gavęs S.Baronas Cohenas teigė, kad jo tėvai mėgsta žydišką Borato humorą, o jo 91 metų senelė Izraelyje netgi nuėjo į filmo vidurnakčio seansą, o vėliau paskambino jam ir jį pagyrė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją