Nuo lapkričio 7 dienos, pirmojoje projekto dalyje visose Lietuvos apskrityse rengiami seminarai, kurių metu mokyklų pedagogai bus supažindinami su kino kalba ir kino panaudojimo pamokose galimybėmis. Seminare dalyvausiantiems mokytojams bus pristatyta Medijų švietimo centro „Meno avilys“ parengta metodinė medžiaga, pranešimus skaitys dr. Nerijus Milerius, dr. Tomas Sodeika bei kinotyrininkas Skirmantas Valiulis.

Pasibaigus seminarų ciklui, bendradarbiaujant su kino studijomis, projekte dalyvaujančiose mokyklose, 9 - 12 klasių moksleiviams bus surengtos penkių filmų programos diskusinės peržiūros. Moksleiviai savo mokyklose turės galimybę pamatyti Lietuvos kino klasika pripažintą Vytauto Žalakevičiaus filmą „Niekas nenorėjo mirti“, Balio Sruogos romano motyvais sukurtą režisieriaus Algimanto Puipos filmą „Dievų miškas“, Oskarui nominuotą Arūno Matelio dokumentinę juostą „Prieš parskrendant į žemę“, prancūzų režisieriaus Francois Dupeyron filmą „Ponas Ibrahimas“ bei Švedijos režisierės Lisa Munthe dokumentinį filmą „Rankų lenkėja iš Solitudės“.

Po peržiūrų įvairių disciplinų pedagogai diskutuos su moksleiviais apie matytus filmus iš jų dėstomo dalyko – istorijos, pilietinio ugdymo, literatūros, etikos, geografijos ir kitų disciplinų - perspektyvos.

Programa “Kinas mano mokykloje” siekiama inicijuoti medijų edukacijos procesus Lietuvos mokyklose ir ugdyti požiūrį į filmą kaip į tekstą, kuris pagal savyje talpinamas reikšmes yra lygiavertis literatūriniam tekstui ir gali jį papildyti. Lavinant mokinio gebėjimus “skaityti” filmą vystomas ir jo vizualinis raštingumas, kuris yra itin aktualus ugdant kritišką XXI amžiaus pilietį, suprantantį vizualinėse medijose (kinas, TV, reklama) užkoduotą informaciją.

Pirmasis projekto seminaras vyks lapkričio 7 dieną Utenoje, vėliau seminarai persikels į kitas devynias Lietuvos apskritis. Tikimasi, jog projektas pasieks keliasdešimt tūkstančių 9 – 12 klasių moksleivių visoje Lietuvoje. 2006 metų projekte dalyvavusios mokyklos jam pasibaigus, 2007 metų sausio mėnesį dalyvaus projekto įvertinime, kurio rezultatai bus naudojami kartu su Švietimo ir mokslo ministerija planuojant programos „Kinas mano mokykloje“ tęstinumą 2007 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją