Geriausia meilės istorija amerikiečių kine apklaustieji išrinko 1942-ųjų "Kasablanką" (Casablanca), kurioje vaidino Humphrey Bogartas ir Ingrid Bergman.

Antrojoje vietoje liko 1939-ųjų klasikinė juosta "Vėjo nublokšti", kurioje Clarkas Gable'as vaidino viliotoją Retą Batlerį, o Vivian Leigh - ryžtingąją Pietinių valstijų gražuolę Skarlet O'Harą.

Po šių nuolat išsiskiriančių ir susitinkančių įsimylėjėlių, trečiojoje sąrašo vietoje, yra išsiskyrimui pasmerkti Tonis ir Marija iš 1961-ųjų miuziklo "Vest Saido istorija" (West Side Story).

Į pirmąjį penketuką nepateko nė vienas per pastaruosius 4 dešimtmečius sukurtas filmas, o dešimtuke yra tik du 8-ojo dešimtmečio filmai - šeštąją vietą užėmusi juosta " Kokie mes buvome" (The Way We Were) ir devintojoje likusi "Meilės istorija" (Love Story).

Los Andžele įsikūręs Amerikos filmų institutas (AFI) rengia kino filmų ir televizijos laidų kūrėjus. Prieš penkerius metus jis pradėjo rodyti kino šimtmečiui skirtas programas, kurių metu buvo renkamos geriausios amerikiečių juostos.

Pirmajame geriausių meilės istorijų penketuke dar yra 1952-ųjų komedija "Atostogos Romoje" (Roman Holiday), kurioje vaidino Audrey Hepburn ir Gregory Peckas, bei 1957-ųjų "Įsimintinas romanas" (An Affair to Remember) su Cary Grantu ir Deborah Kerr.

Septintojoje vietoje yra "Daktaras Živago" (Doctor Zhivago, 1965 metai), aštuntojoje - "Nuostabus gyvenimas (It's A Wonderful Life, 1946-ieji), o dešimtojoje - "Didmiesčio žiburiai" (City Lights, 1931-ieji).

Gana keista, kad septynios iš dešimties geriausių meilės istorijų pasakoja apie žmones, kurie galų gale išsiskiria. Be to, AFI apskaičiavo, kad šiuose filmuose yra 187 kovos ir 260 bučinių.

C.Granto filmų geriausių meilės istorijų šimtuke yra daugiausia, o dažniausiai geruose filmuose vaidinanti aktorė yra Katharine Hepburn, nusifilmavusi tokiose juostose, kaip "Atspėk, kas ateis pietų" (Guess Who's Coming to Dinner).

Tarp dabartinių į šimtuką patekusių filmų yra 21-ojoje vietoje esanti 1990-ųjų "Graži moteris" (Pretty Woman), kurioje vaidina Julia Roberts ir Richardas Gere'as.

Daugiausiai per visą kino istoriją uždirbęs filmas "Titanikas" (Titanic), kuriame filmavosi Leonardo DiCaprio ir Kate Winslet, liko 37-ojoje vietoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją