"Žiedų valdovas..." gavo geriausio filmo kategorijos "Auksinio spragėsių pakelio" apdovanojimą, o princą Legolasą suvaidinusiam Orlando Bloomui įteiktas didžiausio metų atradimo (geriausio debiutanto) apdovanojimas, pranešama CNN tinklalapyje.

Geriausia aktore pripažinta "Mulen Ruže" vaidinusi Nicole Kidman, kuriai kartu su jos partneriu šiame filme Ewanu McGregoru atiteko ir geriausio miuziklo epizodo apdovanojimas.

Tačiau jiems nepavyko laimėti geriausio bučinio kategorijoje - šį "Auksinį spragėsių pakelį" už pakštelėjimą "Amerikietiškame pyrage 2" (American Pie 2) gavo Jasonas Biggsas ir Seannas Williamas Scottas.

Per 2002 metų MTV kino apdovanojimų ceremoniją, kuri buvo įrašyta Los Andželo salėje "Shrine Auditorium" ir transliuota ketvirtadienį, be kitų įžymybių pasirodė Jennifer Connelly, Nicolas Cage'as, Freddie Prinze'as jaunesnysis, Eminemas ir rokerio Ozzy Osbourne'o duktė Kelly Osbourne, kuri su visa šeima vaidina populiariausiame MTV šou.

Tarp apdovanojimus įteikusių įžymybių buvo Adamas Sandleris, Hilary Swank, Mattas Damonas, Benas Affleckas, Winona Ryder ir Kate Beckinsale.

Apdovanojimų įteikimo ceremoniją vedė Jackas Blackas ir "vampyrų žudikė" Sarah Michelle Gellar.

MTV apdovanojimų laureatus išrinko žiūrovai. Tarp laureatų yra ir popmuzikos žvaigždės Willas Smithas bei Mandy Moore. Juostoje "Alis" (Ali) nusifilmavusiam W.Smithui atiteko geriausio aktoriaus apdovanojimas, o filme "Nepamirštamas pasivaikščiojimas" (A Walk to Remember) vaidinusiai M.Moore - geriausios debiutantės "...pakelis".

Denzelis Washingtonas namo išsivežė kiek neįprastos kategorijos apdovanojimą - už vaidmenį "Išbandymų dienoje" (Training Day) jam atiteko geriausio niekšo "Auksinis spragėsių pakelis". Beje, už šį darbą D.Washingtonas šiemet gavo geriausio aktoriaus "Oskarą".

Tarp kitų šiemetinių "Spragėsių pakelio" laureatų yra "Perl Harboras" (Pearl Harbor), apdovanotas už geriausią veiksmo epizodą, taip pat - Vinas Dieselis ir Paulas Walkeris, už darbą filme "Greiti ir įsiutę" (The Fast and the Furious) pripažinti geriausiu aktorių kolektyvu.

Chrisas Tuckeris, Jackie Chanas ir Honkongo gauja iš "Piko valandos 2" apdovanoti už geriausią kovos epizodą, o Reese Witherspoon, vaidinusi juostoje "Užsispyrusi blondinė", - už geriausią komedinį vaidmenį.

Įvairiausiais apdarais - nuo elegantiškos juodos Charlize Theron palaidinės iki H.Swank orkestro munduro - pasidabinusios žvaigždės į "Shrine Auditorium" žengė purpuriniu kilimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją