Alytaus ir Marijampolės žiūrovai filmus pamatys nuo spalio 13 dienos.

Vilios intriguojančios istorijos

Dvylika lietuvių režisierių pristatys dešimt filmų, kuriuose per painias istorijas, šmaikščias situacijas bei graudžius įvykius pateiks asmeninį požiūrį į gėrį.

AXX gerbėjai pamatys paskutinę vaikų kosminę kelionę į tolimą planetą, dalyvaus keistos krautuvėlės atidaryme, seks apsukraus niekšo bandymus apiplėšti per Lietuvą keliaujančius afrikiečius, kartu su streso iškankintu apskaitos konsultantu Džoniu bandys atsakyti į visą vaikino ateitį nulemsiantį klausimą: „Ką jis veikė vakar?“ bei pamatys kitas istorijas.

Trumpo metražo filmuose vėl nusifilmavo būrys Lietuvos aktorių ir pramogų verslo atstovų: Romas Ramanauskas, Gabrielius Liaudanskas–Svaras, Martynas Starkus, Viktorija Kuodytė, Tomas Krivickas-Psichas, Natalija Zvonkė, Audrius Bružas, Ramūnas Cicėnas, Giedrius Arbačiauskas bei kiti.

Praėjusiais metais nuvilnijusi lietuviško kino banga susilaukė didelio žiūrovų susidomėjimo: startavęs su 12 trumpo metražo kino juostų, festivalis AXX tapo Lietuvos didžiųjų miestų kino teatrų lyderiu.

Pernai per du festivalio AXX etapus filmus pamatė apie 18 tūkstančių žiūrovų. Daugiau nei 6 tūkst. vienetų tiražu buvo išleisti „AXX 12 filmų“ ir „AXX 6 filmų“ DVD.

Žiūrovai rinks savo filmą

Trumpametražiai filmai kino teatruose bus rodomi beveik mėnesį, o spalio 27 dieną paaiškės penkios į antrąjį festivalio-konkurso AXX etapą patekusios kino juostos.

Keturis filmus atrinks vertinimo komisija, o vieną – „Tele2“ vartotojai, kurie spalio 7-26 dienomis galės balsuoti už labiausiai patikusį filmą SMS trumposiomis žinutėmis.

Lietuviams gėris – tai pagalba kitiems

Festivalį globojanti „Tele 2“ prieš AXX premjerą nusprendė išsiaiškinti, kaip gėrį supranta Lietuvos gyventojai. Ryšių su vartotojais tyrimų operatoriui „Transcom“ atlikus apklausą paaiškėjo, kad lietuviai gėrį dažniausiai suvokia kaip pagalbą kitiems ir altruizmą – taip atsakė 23,83 proc. apklaustųjų.

Pagalbą, kaip didžiausią vertybę, nurodė ir vyrai, ir moterys visose amžiaus grupėse. Beveik po lygiai pasidalijo manančių, kad gėris yra komfortas, šeima arba meilė – taip galvoja po 8 proc. apklaustųjų.

Išsiskyrė gėrio suvokimas pagal regionus: Vilniuje dominavo požiūris, kad gėris yra šeima, Kaune gėrį respondentai siejo su komfortu ir grožiu, tačiau net keturiuose - Klaipėdos, Tauragės, Telšių ir Panevėžio - regionuose žmonės tvirtino, kad gėris yra pagalba kitam.

Šiaulių regiono gyventojams gėris asocijuojasi su sėkme, Alytaus – su meile, Marijampolės - su grožiu, o Utenos – su komfortu.

Taigi iš pirmo žvilgsnio tokį paprastą žodį „gėris“ Lietuvos žmonės aiškina taip skirtingai – tai atskleis ir festivalis-konkursas AXX, kurio metu jauni ir talentingi kino režisieriai pasiūlys savo gėrio versijas. Ką gali žinoti, galbūt išėję iš kino teatro gėrį imsite vertinti truputėlį kitaip?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją