Tai filmai, pelnę ne vieną apdovanojimą tarptautiniuose vaikų ir jaunimo filmų festivaliuose.

Šiais metais renginį sudaro trys specialios programos. Viena iš jų - konkursinė programa, kurią vertins dvi skirtingo amžiaus vaikų bei viena suaugusių žiuri. Jau antrus metus iš eilės žiuri nariais pakviesti ne tik vaikai, bet ir kino srities profesionalai. T

aip ne tik vaikai išsakys savo nuomonę apie jiems kuriamą kiną, bet bus skatinamas ir abipusis suaugusiųjų bei vaikų dialogas. Kitos dvi programos – tai filmai jaunimui bei Goethe’s instituto specialiai festivaliui sudaryta geriausių vokiškų filmų vaikams programa.

Festivalio dienomis veiks „Jaunųjų kino kritikų klubas”. Vaikai žiūrės filmus, diskutuos bei dalinsis festivalio metu patirtais įspūdžiais. Straipsniai bus publikuojami interneto svetainėje www.kidsfestival.lt

Festivalio metu taip pat vyks kūrybinė kino stovykla, kuriai vadovaus kino pedagogė Lina Linde iš Malmės (Švedijos). Stovykloje moksleiviai kurs 3 minučių filmukus, kuriuos bus galima pamatyti rugsėjo 24 d. 12 val. Skalvijos kino centre. Pedagogai bei neformalaus ugdymo specialistai turės galimybę susitikti su Lina Linde ir aptarti darbo su vaikais metodikas, pasidalinti savo patirtimi.

Festivalio organizatoriai bendradarbiauja su vaikų pagalbos linija, kuri vykdo kampaniją „Nustok tyčiotis”. Šia tema bus parodytas filmas “Žydroji paukštė” (2004, Nyderlandai). Filmas dukurtas labai aktualia ir jautria tema, kuri tik pastaruoju metu kaip problema pripažinta ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją