1999–aisiais scenarijaus autorius ir režisierius M. Nightas Shyamalanas sužavėjo publiką su daugiasluoksniu įtampos ir emocijų kupinu trileriu „Šeštasis pojūtis“. Filmas tapo tarptautiniu kultūriniu fenomenu, suteikusiu naujos dimensijos klasikiniam herojiniam blokbasteriui.

Vėliau sekę Shyamalano filmai „Nepalaužiamasis“, „Ženklai“ ir „Kaimas“ tapo hitais, o pats režisierius buvo pripažintas nepralenkiamu istorijų pasakojimo meistru.

„Mano filmai yra mano emocinės būklės išraiška“, sako M. Nightas Shyamalanas. „Kiekviename filme yra klausimų, kurie mane tuo metu kamuoja. Esu įsitikinęs, kad su žiūrovais reikia būti sąžiningu, todėl vienos ar kitos istorijos rėmuose sąžiningai kalbu apie dalykus, kurie rūpi man pačiam.“

2 milijardai dolerių, kuriuos uždirbo Shyamalano filmai, kalba apie tai, kad jo darbai ne tik asmeniški, bet ir universalūs, aktualūs ir įdomūs žiūrovams.

„Jis nieko nebijo kurdamas savo filmus, o tai labai patraukia žiūrovus“, - sako aktorė Bryce Dallas Howard, tarptautinio pripažinimo sulaukusi po to, kai suvaidino Shyamalano filme „Kaimas“, - „Žiūrovai jau žino, ko galima tikėtis iš jo filmų“.

„Mergina vandenyje“, naujausias, originaliausias ir turbūt pats drąsiausias M. Night Shyamalano filmas, atsirado iš improvizuotos pasakos vaikams, kurią Shyamalanas kūrė savo dukterims.

„Pasakas savo vaikams prieš miegą seku labai laisvu būdu – kas šauna į galvą, tą ir pasakoju“, - sako Shyamalanas.

„Ar žinai, kas gyvena po baseinu?“, vieną vakarą šovė į galvą garsiam režisieriui ir šis klausimas davė peno pasakai, vystytai daugelį vakarų ir savaičių su savo vaikais.

„Kai pasaka vis dėlto baigėsi, mes dar ilgai apie ją kalbėdavome, ji neįprastai sujaudino mus“, apie filmo istorijos pradžią pasakoja režisierius. Shyamalano sprendimas pasidalinti šia pasaka su plačiąja auditorija buvo tik laiko klausimas. „“Kaimo“ ir „Merginos vandenyje“ idėjos kilo tuo pat metu, bet tuomet man labiau rūpėjo tamsūs klausimai, keliami „Kaime“, tad natūraliai, tas projektas išsivystė pirmas. Dabar jaučiu įkvėpimą, viltį, tad „Mergina vandenyje“ atspindi tai“, - sako Shyamalanas.

„Mergina vandenyje“ atspindi naujausią etapą M. Night Shyamalano kūryboje. Tai jau septintasis jo filmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją