Pagrindinius vaidmenis šiame filme, sukurtame Jameso Ellroy detektyvo motyvais, sukūrė dukart "Oskaru" apdovanota Hilary Swank ir jauna kino žvaigždė Scarlett Johansson.

"Juodojo jurgino" veiksmas vyksta 1947 metais: dviem policininkams pavesta ištirti žiaurų menkai žinomos jaunos aktorės nužudymą. S.Johansson vaidina moterį, kurią įsimylėję abu policininkai, o H.Swank teko paslaptingos nepažįstamosios, susijusios su žmogžudyste, vaidmuo.

Tirdami šį įvykį policininkai susiduria su korumpuotais kolegomis, kurių veikla glaudžiai persipynusi su nusikalstamu Los Andželo pasauliu.

J.Ellroy knyga - prasimanymas, pagrįstas realia 22 metų Elizabeth Short, kurios perpus perkirstas kūnas buvo rastas Los Andžele 1947 metais, žmogžudyste. Merginos žudikas taip ir nebuvo išaiškintas, tačiau jos pravardė - "Juodasis jurginas" išliko miesto folklore iki šių dienų.

Pirmą kartą per Venecijos festivalio istoriją visų į "Auksinį liūtą" pretenduojančių filmų pasaulinės premjeros įvyks būtent čia.

Iš viso dėl "Auksinio liūto" varžysis 21 filmas, ir daugelis analitikų tikisi Venecijoje išvysti juostas, vertas vasarį teikiamų "Oskarų" nominacijų.

Holivudo stebėtojai apgailestauja, kad kol kas matė nedaug filmų, galinčių pretenduoti į svarbiausią metų apdovanojimą, tačiau Venecijos ir Toronto festivaliai paprastai leidžia skelbti pirmąsias prognozes.

Pernai Venecijos festivalis prasidėjo "Kuproto kalno" (Brokeback Mountain) premjera. Šis filmas laimėjo pagrindinį kino forumo prizą - "Auksinį liūtą", bet "Oskaras" vis dėlto atiteko juostai "Avarija" (Crash).

"Keturios Amerikos kino studijos atsiuntė savo filmus į šiųmetį Venecijos kino festivalį dar prieš pradėdamos juos demonstruoti JAV, o tai reiškia, kad ..."Mostra"... turi savą viziją", sakė festivalio direktorius Marco Mulleris. Italų kalba Venecijos kino festivalis vadinasi "Mostra del Cinema".

Pasak M.Mullerio, filmas "Juodasis jurginas" pasakoja apie "tamsiąją Tinsltauno ("Blizgučių miesto" - Holivudo) gyvenimo pusę", jame B.de Palma "balansuoja ties trapia riba tarp artistiškumo ir komercijos".

B.de Palmos filmas duos teisingą toną festivaliui, žadančiam pradžiuginti kinomanus tokiais kūriniais kaip Alleno Coulterio "Holivudlandas" (Hollywoodland) - apie paslaptingą pagrindinio vaidmens televizijos seriale "Supermenas" (Superman) atlikėjo George'o Reeveso mirtį 1959 metais, taip pat - Emilio Estevezo (Emilijaus Esteveso) filmu "Bobis" (Bobby) - apie Roberto Kennedy nužudymą 1968-aisiais.

"Holivudlando" žvaigždės yra Adrienas Brody, Benas Affleckas ir Bobas Hoskinsas, o Sharon Stone, Anthony Hopkinsas, Demi Moore ir Lindsay Lohan vaidina juostoje "Bobis".

Kino kritikai nekantraudami laukia ir Darreno Aronofsky filmo "Fontanas" (The Fountain), ir Alfonso Cuarono futuristinės sagos "Žmonijos vaikai" ("Children of Men"), kurioje vaidina Clive'as Owenas, Julianne Moore ir Michaelas Caine'as. Pastaroji juosta pasakoja apie nevaisingumo epidemiją, galinčią sunaikinti žmoniją.

JAV režisierius Davidas Lynchas nekonkursinėje programoje pristatys "Vidinę imperiją" (Inland Empire), Chanas Benny filmą "Rob-B-Hudas" (Rob-B-Hood), o britų kūrėjas Kennethas Branagh - "Užburtą fleitą" (The Magic Flute).

Venecijoje taip pat bus parodytas neabejotinai sujudimą sukelsiantis filmas "Liūdnai pagarsėjęs" (Infamous), kurio režisierius Douglasas McGrathas pasakoja apie rašytojo Trumano Capote gyvenimą ir kuriame vaidina Sandra Bullock (Sandra Balok), Danielis Craigas, Gwyneth Paltrow ir Isabella Rossellini.

Į pagrindinę konkursinę programą įtraukti keturi Azijos filmai - tai dar kartą patvirtina, kad Venecija yra draugiškai nusiteikusi šio regiono atžvilgiu.

Dėl "Auksinio liūto" varžysis ir britas Stephenas Frearsas, kurio juostoje "Karalienė" (The Queen) vaizduojama karališkosios šeimos reakcija į populiarios princesės Dianos žūtį per automobilio avariją 1997 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją