„Ratams“ praėjusį savaitgalį iššūkį metė komedija „Klik! Arba gyvenimas pagreitintai”. Filmas premjerinio savaitgalio metu uždirbo 62 tūkst. litų ir tvirtai debiutavo antroje pelningiausių filmų sąrašo vietoje. Tai yra geriausiai Lietuvos kino teatruose debiutavęs filmas su komiku Adamu Sandleriu.

Į ketvirtąją pelningiausių filmų sąrašo vietą užkopė kita premjera – amerikiečių juosta „United 93“, pasakojanti istoriją apie ketvirtąjį teroristų užgrobtą lėktuvą 2001-ųjų rugsėjo 11-ąją. Keturiuose didžiausiuose šalies miestuose suktas filmas uždirbo 28,9 tūkst. litų.

Aštuntoje pajamingiausių juostų sąrašo vietoje debiutavo komiškas vesternas „Banditės“. Linksmą filmą su Penelope Cruz ir Salma Hayek pamatė 783 žiūrovai ir jis surinko 10 tūkst. litų.

Ateinantį savaitgalį Lietuvos kino teatruose bus pradėtas rodyti naujas filmas su Penelope Cruz – tai Pedro Almadovaro drama „Sugrįžimas“. Už pasirodymą šiame filme pagrindinius vaidmenis sukūrusios aktorės buvo apdovanotos specialiu prizu Kanų kino festivalyje. Be to ši juosta buvo įvertinta už geriausią scenarijų.

Ateinantį savaitgalį Lietuvos žiūrovus į sales kvies ir režisieriaus M.Night Shyamalano naujausias darbas „Mergina vaidmenyje“. Kiti šio kūrėjo filmai buvo gana neblogai įvertinti Lietuvos žiūrovų. „Šeštasis pojūtis“ 2000-aisiais uždirbo 231 tūkst. litų, „Ženklai“ surinko 187 tūkst. 2002-aisiais, o „Kaimas“ – 185 tūkst. 2004-aisiais.

Trečiasis filmas, kuris mūsų šalies kino mėgėjus pasieks rugsėjo 1-ąją – nuotaikinga fantastinė komedija „Mano super buvusioji“, kurioje pagrindinį vaidmenį sukūrė Uma Thurman.