Lapkričio mėn. vykstančiame forume siekiama ne tik propaguoti Šiaurės šalių kino meną Lietuvoje, bet ir inicijuoti Šiaurės bei Baltijos valstybių kino profesionalų bendradarbiavimą filmų gamybos srityje.

Didžiausia renginio naujovė - išskirtinė programa, skirta Lietuvos jaunimui - trumpametražių filmų naktis "Šiaurės pašvaistė", kurios metu žadama pristatyti "Oskarams" nominuotus ir "Oskarus" pelniusius trumpametražius šiauriečių filmus.

2006-ųjų "Scanorama" taip pat plečia savo geografiją, pristatydama programoje naują svečią - festivalį "Crossing Europe", kuris vyksta Austrijos mieste Lince.

"Scanorama" - tai ne tik filmų peržiūros. Festivalis suteikia galimybę užmegzti tiesioginius kontaktus tarp Šiaurės ir Baltijos šalių kino profesionalų. Būtent šiauriečių patirtis šioje srityje mums yra ypač pamokanti ir vertinga", - teigia kino forumo šių metų meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją