Filme "Anastasia" vaidina garsūs lietuvių bei latvių aktoriai, tokie kaip Liubomiras Laucevičius (Michail), Kostas Smoriginas (Šturmakevičius), Donatas Banionis (Remio tėvas), Vytautas Kernagis (Remis), Martins Vilsons (Kostia), Andris Makovskis (Jura), Arūnas Sakalauskas (Staska) ir kiti.

Filmą režisavo latvių režisierius Maris Martinsons, gyvenantis Lietuvoje jau 15 metų.

Baltijos valstybėms atkūrus nepriklausomybę ir atsiskyrus nuo Sovietų Sąjungos, tūkstančiai rusu netikėtai atsidūrė atskirti nuo savo tėvynės. Dalis iš jų grįžo i Rusiją, dalis priėmė atsikūrusiųjų valstybių pilietybes ir sėkmingai pritapo prie naujo gyvenimo.

Tačiau atsirado ir tokių, kurie nenorėjo nei išvažiuoti, nei susitaikyti su naujomis realijomis. Taip elgėsi ir broliai Konstantinas bei Jurijus Pogriebnojai, kol vieną dieną jiems neliko teisinio pagrindo gyventi Lietuvoje.

Sužinoję, kad privalo išvykti arba bus deportuoti iš šalies, broliai ryžtasi mesti iššūkį, jų įsitikinimu neteisingiems, jų žmogiškas teises pažeidžiantiems valdžios veiksmams. Tačiau kai jie ryžtasi tokiems veiksmams prasideda tikroji žmogiškoji tragedija ir kelio atgal jau nebėra. Apie tai ir pasakoja filmas „Anastasia“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją