Į vienintelį 20 minučių ištraukos demonstravimą šiame Prancūzijos Rivjeros kurorte atvyko būsimojo filmo žvaigždės Leonardo DiCaprio ir Cameron Diaz, kuriuos žengiančius raudonuoju kilimu sveikino iš susižavėjimo klykiančių paauglių minios.

Kino teatro viduje L.DiCaprio pašoko ant kojų ir davė pavyzdį visiems atsistojus ploti M.Scorsese, išgarsėjusiam tokiais filmais, kaip "Taksi vairuotojas" (Taxi Driver).

Režisierius pristatė "savo didžiausią sumanymą". "Šį filmą savo galvoje ir širdyje nešiojausi nuo 10 metų, kai augau Niujorke", - susirinkusiems žmonėms, tarp kurių buvo Sharon Stone ir Juliette Binoche, sakė M.Scorsese.

"Iš esmės šis filmas užduoda klausimą: "Kas yra Amerika ir ką reiškia būti amerikiečiu?" - pridūrė jis, pradėjęs vakarą savo Holivudo didvyrio, velionio Billy Wilderio filmų retrospektyva.

"Niujorko gaujos", kurių veiksmas vyksta 1846-1863 metų Niujorke, pasakoja apie jauną imigrantą iš Airijos (L.DiCaprio), kuris pasiryžta atkeršyti už tėvo nužudymą.

Danielis Day-Lewisas (Danielis Dėj-Liūisas) vaidina gangsterių bosą, o C.Diaz - viliokę kišenvagę. Filme, kurio biudžetas, kaip pranešama, yra beveik 100 mln. JAV dolerių (beveik 400 mln. litų), taip pat vaidina "Oskarų" laureatas Jimas Broadbentas (Džimas Brodbentas).

Iš pradžių "Niujorko gaujas" ketinta išleisti pernai gruodį, bet sunkus filmavimas, vykęs daugiausia "Cinecitta" studijoje Romoje, užtruko.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją