Kaip rašo Trakų dienraštis „Galvė“, Lietuvos kino studijos (LKS) kastingo skyriaus vadovas Andrius Paulavičius teigė, jog, jo nuomone, Trakai pasirinkti dėl patogios lokacijos bei vaizdingo kraštovaizdžio.

Organizatorius taip pat tenkino ir filmavimo Trakuose įkainiai.

Planuojama, kad filmavimas užtruks 11 savaičių. Po to aktoriai vyks į Sankt Peterburgą, o gruodžio mėnesį filmavimo grupė vėl turėtų sugrįžti. Bemaž aštuoniasdešimt procentų viso projekto bus nufilmuoti įvairiose Lietuvos vietose: Trakuose, Trakų Vokėje, Semeliškėse bei Rumšiškėse.

Masinėse scenose, vaizduojančiose rusų ir prancūzų susirėmimus, dalyvaus apie penkis šimtus jaunuolių. Norinčiųjų atrankos vis dar vyksta. Anot A.Paulavičiaus, ypatingų reikalavimų masinių scenų aktoriams nėra: svarbiausia, kad ūgis neviršytų 1,85 metro (ribotas kostiumų dydžių pasirinkimas). Vienus atveda smalsumas ir entuziazmas, kitiems – tai pragyvenimo šaltinis, o kai kuriems tiesiog smagu save išbandyti naujame amplua. Atlygis už vienos dienos darbą sąlyginai vidutinis – 42,50 lito. „Vienus ši suma tenkina, kitiems – tiesiog pasibuvimas už simbolinį mokestį,” – komercinius užkulisius atskleidė kastingo skyriaus vadovas.

Lietuvos žiūrovai „Kare ir taikoje” galės pamatyti nemažai gerai pažįstamų veidų: režisierius Jonas Vaitkus atliks karo gydytojo vaidmenį, aktorius Laimonas Noreika – grafo Bezuchovo rolę, kvietimus prisijungti prie aktorių komandos gavo ir Virginija Kochanskytė bei Romas Ramanauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją