Vakaro favoritu tapęs įtempto siužeto filmas "Greiti ir įsiutę" ("The Fast and the Furious") apie nelegalias gatvių lenktynes susišlavė penkis apdovanojimus, įskaitant už geriausią automobilinį triuką ir geriausią kaskadinių triukų koordinavimą.

Veiksmo komedija "Piko valanda 2" ("Rush Hour 2") su Džekiu Čanu (Jackie Chan) pagrindiniame vaidmenyje laimėjo tris apdovanojimus, tarp jų už geriausią kovos sceną ir geriausią darbą dideliame aukštyje. Du apdovanojimai atiteko filmui "Riterio žvaigždė" ("A Knight's Tale"), iš kurių vienu buvo įvertintas darbas su gyvūnais.

Daugiau kaip dvi valandas trukusį renginį atidarė A.Švarcenegeris (Arnold Schwarzenegger), kuriam pernai buvo įteiktas pirmasis garbės apdovanojimas kaip geriausiam įtempto siužeto filmų aktoriui. Sekmadienio vakarą jis pademonstravo, jog dar turi parako, - stebint žiūrovams iššoko iš sraigtasparnio. Šiais metais garbės apdovanojimas atiteko aktoriui ir kaskadininkui Dž.Čanui.

Specialus geriausio režisieriaus apdovanojimas "Taurus Honorary Award" buvo įteiktas juostų "Perl Harboras" ("Pearl Harbor"), "Uola" ("The Rock") ir kitų režisieriui Maiklui Bėjui (Michael Bay), o apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus atiteko jau šešis dešimtmečius kine pavojingas scenas dubliuojančiam kaskadininkui Badžiui Van Hornui (Buddy Van Horn).

Į įspūdingą šventę Santa Monikos lėktuvų angare susirinko daug Holivudo žvaigždžių, tarp jų - Bilis Bobas Torntonas (Billy Bob Thornton), Silvestras Stalonė, Liusi Liu, Metjus Makonotis ir Džonas Klyzas. Per vaizdo konferencijas kaskadininkų nuopelnus gyrė aktoriai Heilė Beri, Pyrsas Brosnanas ir Briusas Vilis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją