Vienu įdomesnių plačiajai publikai turėtų tapti dar tik kuriamas Manto Maldeikio ir Vytauto Chlebinsko filmas „Ostija“, kuriame vaidmenis atlieka ir žinomi aktoriai, ir muzikos žvaigždės.

NEDIDELIS BIUDŽETAS

„Kai šiuolaikinį visa ko perpildytą pasaulį užvaldę daugybė religijų, kai aplinkui tiek daug laimės receptų – koks yra tavasis? Kas tikra, o kas tik tikroviškai atrodo?“ – rimtu tonu 10 minučių trukmės filmą pristato jo kūrėjai.

Tačiau paskaičius filmo scenarijų ir aktorių sąrašą, susidaro įspūdis, kad šis filmas žiūrovams suteiks gerų emocijų. Pradžioje lyg kokį Holivudo trilerį primenanti juosta išsivysto į komediją su laiminga pabaiga, kurioje veikia net ir tokie herojai kaip Jėzus Kristus bei Elvis Pres-ley.

J.Kristaus vaidmuo atiteko dainininkui T.Krivickui-Psichui. Jam vaidinti filme jau ne naujiena – atlikėjas nusifilmavo pernykščio AXX festivalio filme „Mat tvaju“. Dainininkas sako mielai sutikęs filmuotis dar sykį: „Filmavosi procesas mane veža“. Kol kas jis nesusipažino su scenarijumi, tačiau žino, kad vaidins Jėzų.

„Šiam vaidmeniui buvome numatę Marijoną Mikutavičių arba Tru Sabaką, bet pamanėme, kad Psichas bus sukalbamesnis. Juk mes viską darome iš idėjos, biudžetas nedidelis“, – L.T. sakė M.Maldeikis.

CICINAS UŽSIPRAŠĖ 10 TŪKST.

Kol kas nufilmuota tik viena scena, kitos bus filmuojamos kitą savaitę. Be T.Krivicko-Psicho filme turėjo pasirodyti dar didesnė popmuzikos žvaigždė – Rytis Cicinas. Tačiau atlikėjo užsiprašytas 10 tūkst. litų honoraras nekomercinio kino kūrėjams buvo per didelis.

„R.Cicinui siūlėme Elvio Presley vaidmenį. Nusiuntėme jam scenarijų, jis ilgai delsė, bet paskui pasakė sumą. Gaila, kad jis į mūsų pasiūlymą pažiūrėjo ne kūrybiškai, o komerciškai. Ketiname šį vaidmenį pasiūlyti Edmundui Kučinskui ir Aleksui Lemanui. Deramės, tikimės, kad pavyks susitarti“, – L.T. pasakojo filmo prodiuseris M.Maldeikis.

BŪRYS AKTORIŲ

Pagrindinis – į nusikalstamą veiklą dėl šeimos problemų įsitraukusios merginos – vaidmuo atiteko Mažojo teatro aktorei Vaidai Būtytei, kurią teatro mėgėjai žino iš tokių spektaklių kaip „Madagaskaras“ ir „Trys seserys“. Vieną iš ją persekiojančių agentų vaidina Arūnas Sakalauskas.

Operos dainininkas Rafailas Karpis filme vaidins zakristijoną, loterijos bilietus dalijantį dėdę – aktorius ir „Sekmadienio loto“ vedėjas Gin-taras Mikalauskas.