„MANE ATPAŽĮSTA”

Estų kuriamas projektas „Fricai ir blondinės“ – vienos valandos dokumentinis filmas su vaidybos intarpais. Filmo jungiamoji grandis – pasakotojas, kuriuo estai pasirinko aktorių Romualdą Ramanauską.

„Einu Maskvos gatvėmis per gegužės 9-osios pergalės paradą, kalbu monologą ir klausinėju žmonių, kodėl mes, Baltijos šalių kino aktoriai, sovietiniame kine vaidinome gestapo šnipus, esesininkus, vakariečius ponus... – L.T. pasakojo R.Ramanauskas. – Mane dar atpažįsta iš „Ilgos kelionės per kopas“. Nors tame filme aš buvau blogas, bet jie mane prisimena kaip gerą personažą...“

SUSIRINKS VETERANAI

Dokumentinio filmo kūrėjai šį klausimą gvildena su humoru ir autoironija. Į sąskrydį ketina atvykti po keliolika aktorių iš visų Baltijos valstybių. „Pavyzdžiui, Vija Artmanė, kuri yra vaidusi „fricę“ blondinę, mūsų Vaiva Mainelytė, Vladas Bagdonas, Donatas Banionis, Juozas Budraitis, Regimantas Adomaitis, legendinis „fricas“ Algimantas Masiulis, latvių Ivaras Kalninis, Paulas Butkevičius, estų Lembitas Ulfsakas ir daugelis kitų“, – vardijo R.Ramanauskas.

ĮAMŽINS LAIKĄ

„Jei ne sau, tai savo anūkams įamžinsime mūsų laiką – sovietinio kino metus, kai buvo skraidyta nuo Lietuvos iki Maskvos, Azijos, Gruzijos, nervintasi dėl gyvenimo ir darbo sąlygų, juk visa tai dabar sunku ir suvokti, – samprotavo R.Ramanauskas. – Tačiau tai buvo didelis kinas, veikla, į kurią įtraukti šimtai milijonų žmonių“.

Didžioji dalis dokumentinės juostos jau nufilmuota. Finaliniai akordai bus filmuojami sąskrydyje Kuldygos pilyje.