Žiūrovų simpatijų prizą ir 2 tūkst. eurų pelnė rusų režisierius Igoris Maslenikovas už filmą "Rusiški pinigai", sukurtą pagal Aleksandro Ostrovskio pjesę, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Tačiau kino festivalyje buvo apdovanoti ne tik geriausi Baltijos valstybių filmai. Prizas už nuopelnus kinui buvo įteiktas lietuvių aktoriui Juozui Budraičiui (jis buvo pakviestas į Svetlogorsko kino festivalį kaip žiuri narys).

Kaliningrado žurnalistai, pristatydami į festivalį atvykusius žymius rusų aktorius, niekada nepamiršdavo paminėti ir garbingo lietuvių svečio - Budraitis dažnai buvo pristatomas kaip sovietinio kino dievukas.

Budraitis festivalio tinklalapyje vadinamas vienu žymiausių lietuvių aktorių, jo vaidmuo filme "Niekas nenorėjo mirti" buvo labai reikšmingas ne tik lietuvių, bet ir sovietų kinematografijai. Taip pat akcentuota, kad aktorius jau nuo 1996 metų gyvena Maskvoje ir dirba kultūros atašė Lietuvos ambasadoje.

"Baltijos debiutuose" juostą "Getas" pristatęs lietuvių režisierius Audrius Juzėnas liko be apdovanojimų, pažymi "Lietuvos žinios". Pristatydamas juostą Juzėnas kreipėsi į susirinkusiuosius kviesdamas pažiūrėti filmą iki galo, nes jis nėra lengvas.

"Stengiausi jį kurti ne retro stiliumi, o taip, tarsi filmuoti įvykiai vyktų šiandien. Stengiausi gyvenimą "Gete" parodyti ne kaip vien juodą ar vien baltą. Juk nebūna taip, kad vieni žmonės demonai, o kiti - dievai. Sunkiausia žmogui pasirinkti tarp blogio ir kito blogio. Mano filmas yra apie tai, kaip žmogus kovoja su demonu padedamas meno", - sakė režisierius. Jis pažymėjo, kad "Getas" į "Baltijos debiutų" festivalį buvo atrinktas po itin šiltų jo vertinimų Maskvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją