Kaip rašoma pranešime spaudai, šioje stovykloje išskirtinai dalyvaus tik 14-24 metų moksleiviai bei studentai, kurių vadovais bus du Lietuvos kino operatorių asociacijos nariai, savo srities žinovai – Rolandas Leonavičius ir Mantas Šatkus.

Pasak „Skalvijos“ direktorės Gretos Zabukaitės, užsiimti šviečiamąja veikla kino centre paskatino siekis kelti kino kultūrą Lietuvoje ir prisidėti prie būsimosios kino kūrėjų kartos ugdymo.

„Stovyklos programa bus ne tik žaisminga, bet ir naudinga. Esu įsitikinusi, kad po tų trijų dienų, praleistų su kino operatoriais, visi stovyklos dalyviai filmus pradės žiūrėti kitomis akimis“, - sakė G. Zabukaitė.

Jaunųjų operatorių grupė stovyklos metu atliks nemažai praktinių užduočių bei sužinos įdomių šios specialybės subtilybių, gaus vertingų patarimų, įgys specifinių žinių, kaip kuriami judantys vaizdai. Išklausę kursą visi bus įvertinti ir gaus specialius „Skalvijos“ pažymėjimus, liudijančius aktyvų dalyvavimą projekte.

Kaip ir kasmet, norintys dalyvauti stovykloje „Skalvijos“ kino centrą atakuoja net ir registracijai pasibaigus.

„Stovyklos specifika nėra tinkama masiniam mokymui, todėl grupės dydis dalyvių patogumui ribojamas. Registracija į operatorių mokymus baigėsi prieš savaitę, tačiau nespėjusieji galės užsiregistruoti į kitokias „Skalvijoje“ vyksiančias stovyklas, kurių šį sezoną pasiūlysime tikrai nemažai“,- sakė G. Zabukaitė.

Rudenį planuojama vykdyti ir daugiau šviečiamųjų kino projektų, skirtų jaunimui. Kaip ir kasmet, per moksleivių atostogas jiems bus rengiamos specialios kino pamokos, praktiniai užsiėmimai, supažindinantys su įvairiais kino kūrimo aspektais: scenarijaus rašymu, filmavimo planavimu, vaidybinio ar dokumentinio kino pagrindais, animacijos pradmenimis ir pan.

Rugsėjo 21-24 d. „Skalvijos“ kino centre organizuojama kino stovykla, skirta trumpametražio filmuko kūrimui, kuriai vadovaus kino pedagogas iš Švedijos. Dalyvių atrankai paskelbtas 3 minučių filmo scenarijaus konkursas.

Rudenį „Skalvijos“ kino centre prasidės naujas filmų sezonas, netradicinio kino mėgėjus pasitiksiantis su aibe naujų ir tradiciniais tapusių kino festivalių, kino klasika tapusiais filmais, atnaujinta kino sale bei jaukiu „Briusly“ kino klubu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją