Kartu su ekranu "Prezentacijų spektras" iš Vokietijos parsivežė licenciją atstovauti ir platinti šiuos kompanijos "MovieScreens GmbH" ekranus Baltijos šalyse ir Rusijoje.

Jau artimiausiu metu naujasis ekranas bus pradėtas aktyviai naudoti automobilių kinui (autokinui), koncertams, reklamos akcijoms ir meno projektams. Ekrano vaizdo įstrižainė - 22,36 m, bendras plotas yra 286 kv. m, kas beveik tris kartus viršija ant Operos ir baleto teatro Vilniuje įrengto ekrano plotą. Ekranas yra mobilus, pagamintas pagal prieš dvejus metus sukurtą technologiją.

Užvakar Vilniuje, "Hyper Rimi" prekybos centro Savanorių pr. automobilių aikštelėje įvyko naujojo ekrano bandymai, kurie pateisino lūkesčius. "Ekraną galima statyti ant vandens, jis atlaiko vėją iki 11 metrų per sekundę, nebijo lietaus",- sakė kompanijos "Prezentacijų spektras" direktorius Marius Jogėla. "Tai, kad su vokiečiais buvo pasirašyta ekranų platinimo sutartis džiugina ir įpareigoja, taip pat sudaro sąlygas Rytų Europos žemėlapyje įtvirtinti Lietuvos pramogų verslo pozicijas".

Mariaus Jogėlos nuomone, "Prezentacijų spektro" ekranas atveria naujas galimybes renginių ir meno projektų organizatoriams Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse. Artimiausia šalis, turinti tokį ekraną, yra Vokietija, todėl su laiku Lietuva tikriausiai paskatins pasitempti aplinkines valstybes ir, pagal licencijos suteiktą teisę, padės joms apsirūpinti reikiama įranga.

Pirmasis "Prezentacijų spektro" partneris Lietuvoje - mažmeninės prekybos tinklas "Rimi". Birželio mėn. milžiniškas ekranas bus įkurdintas "Hyper Rimi" automobilių stovėjimo aikštelėje Savanorių prospekte Vilniuje, kur savo veiklą pradės pirmasis Baltijos šalyse autokinas. Į autokino projektą "Prezentacijų spektras" investavo beveik milijono litų, pasirengimo darbai užtruko aštuonis mėnesius.

"Užsiimti pirmojo autokino Lietuvoje įrengimu šiais metais mus paskatino naujovių paieška. Tai bus pirmasis mėginimas Lietuvoje po atviru dangumi įrengti kino teatrą", - teigia "Prezentacijų spektro" rinkodaros direktorius Vaidas Stackevičius.

Autokino pradžia laikomi 1930 m., kai ši pramoga pradėjo populiarėti JAV. Tokia laisvalaikio praleidimo forma ir dabar yra labai populiari Vakarų valstybėse. Šiais metais atlikus rinkos tyrimą Lietuvoje buvo nustatyta, kad palankiai autokino atsiradimą kaip reiškinį vertina 86 proc. respondentų, ši pramoga domina 95 proc. respondentų. Maždaug ketvirtadalis apklaustų žmonių sakė, kad autokine lankytųsi bent kartą per savaitę.

Pirmojo autokino kūrimą Lietuvoje inicijuojanti kompanija "Prezentacijų spektras" projektorių paslaugas teikia nuo 2001 metų. Šiuo metu kompanija užsiima audiovizualinės įrangos nuoma ir konsultacijomis, jai priklauso autokinas su didžiausiu ekranu Baltijos šalyse. Dar šią vasarą tikimasi autokiną įkurdinti taip pat ir Palangoje.

Gegužės 25 dieną ketinama ant vieno didžiausių ekranų pasaulyje surengti tiesioginę "Eurovizijos" transliaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją