Iš viso per pirmąjį demonstravimo savaitgalį „Garfildas 2“ į Lietuvos kino teatrus sutraukė 14,7 tūkst. žiūrovų ir uždirbo 149,1 tūkst. litų.

Jau per pirmąją demonstravimo savaitę „Garfildas 2“ uždirbo daugiau nei 50 proc. pajamų, kuriuos pirmtakė juosta „Garfildas“ uždirbo per visą rodymo laikotarpį 2004-aisiais.

„Garfildas 2“ tapo penktuoju geriausiai debiutavusiu filmu Lietuvoje šiemet.

Oranžinio katino nuotykiams sekėsi blogiau tik negu „Ledynmečiui 2“, „Da Vinčio kodui“, „Bumeriui 2“ ir „Karibų piratams“.

Kadangi praėjusį savaitgalį Lietuvoje teįvyko vienintelė kino premjera, palankia padėtimi rinkoje sėkmingai naudojasi didžiausios šios vasaros kino ekrano žvaigždės: „Karibų piratai: Numrėlio skrynia“ ir „Greiti ir įsiutę: Tokijo lenktynės“ išliko atitinkamai antroje ir trečioje pelningiausių filmų sąrašo vietose ir abi juostos priartėjo prie simbolinės 500 tūkst. litų pajamų ribos, kurią šiemet pavyko peržengti trims filmams.

Liepos 28-30 dienų rezultatai patvirtino, jog premjerinį savaitgalį patirtas „Supermeno: sugrįžimo“ fiasko Lietuvos kino teatruose buvo neatsitiktinis – šią savaitę ir taip menkos fantastinės juostos pajamos smuko net 60 proc. iki 6,6 tūkst. litų. Atrodo, JAV ypač populiarus filmas mūsų šalyje baigs kelionę po kino teatrus uždirbęs vos 50 tūkst. litų.

Ateinantį savaitgalį Lietuvoje įvyks trijų filmų premjeros. Visos trys juostos – stiprios vidutiniokės. Rugpjūčio 4 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose bus pradedama demonstruoti romantinė komedija su Jennifer Aniston ir Vince Vaughn „Išsiskyrimas“, turinti daugiausia šansų pakovoti dėl aukšto rezultato. Juolab, kad lengvo turinio romantiškų juostų šią vasarą buvo rodoma kaip niekad mažai.

Taip pat šį penktadienį pradedamam demonstruoti „Galutiniam tikslui 3“ koją turėtų pakišti tai, jog filmo premjera Lietuvoje pavėlavo daugiau nei pusmetį. Šį mėnesį Vakarų rinkose jau išleidžiami „Galutinio tikslo 3“ DVD, o piratinės filmo kopijos jau seniai pasklido po potencialių kino žiūrovų kompiuterius.

Trečioji ateinančios kino savaitės premjera – Rusijoje pastatyta karinė drama „Sibiro tranzitas“. Šis filmas – tai naujas rusų režisieriaus Aleksandro Rogoškino, pastačiusio kultinių komedijų seriją „Nacionaliniai ... ypatumai“ ir daugybę kitų garsių filmų, darbas.