Nuo 1975 metų "Seserų" (Sisters), tai bus jau penktas kartas, kai B.De Palmos filmas debiutuos šiame festivalyje.

Pastaraisiais metais per tokius kino festivalius kaip Venecijoje ir Toronte įvyksta filmų, kurie vėliau žiemą bei pavasarį varžosi dėl apdovanojimų, premjeros.

Per festivalius sulauktos kritikų pagyros dar prieš tai, kai filmą pamato platesnės žiūrovų auditorijos, padeda išjudinti kino industriją. Taip praėjusiais metais nutiko su Venecijos kino festivalyje debiutavusia ir laimėjusia Auksinį liūtą juosta apie gėjų meilę "Kuprotas kalnas" (Brokeback Mountain).

"Kuprotas kalnas" susišlavė daug apdovanojimų, bet kovoje dėl prestižiškiausio prizo - geriausio filmo "Oskaro" - pralaimėjo dramai apie skirtingų rasių atstovus "Avarija" (Crash).

"Juodajame jurgine" veiksmas vyksta 1947 metais ir pasakojama apie du policininkus, kuriems paskiriama tirti kraupią nežinomos aktorės žmogžudystę. S.Johansson šioje juostoje vaidina abiejų vyrų meilės objektą, o H.Swank - su nužudymu susijusią paslaptingą figūrą.

Atlikdami tyrimą policininkai susiduria su korumpuotais kolegomis ir asmenimis, tarpstančiais Los Andželo nusikaltėlių pasaulyje.

J.Ellroy knyga yra grožinis romanas, paremtas tikru faktu apie 22 metų Elizabeth Short nužudymą. 1947 metais tuščioje Los Andželo aikštelėje E.Short kūnas buvo rastas perkirstas pusiau į dvi dalis. Merginos žudikas taip ir liko nenustatytas, tačiau jos pravardė - Juodasis jurginas - minima iki šiol.

Venecijos kino festivalis vyks rugpjūčio 30 - rugsėjo 9 dienomis. Ketvirtadienį jo organizatoriai turi paskelbti visą jame dalyvaujančių filmų sąrašą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją