Labiausiai nepasisekė juostai „Greiti ir įsiutę: Tokijo lenktynės“. Birželio 30-liepos 2 d. filmas uždirbo 135 tūkst. litų, o praėjusį savaitgalį filmo pajamos smuko net 72 procentais – iki 37,5 tūkst. litų. Nepaisant to, filmas sugebėjo išlikti pirmoje pelningiausių filmų Lietuvoje sąrašo vietoje.

Antrojoje pajamingiausių juostų sąrašo vietoje debiutavo satyrinė animacinė juosta „Kriminalinė Raudonkepuraitės istorija“, bet platintojai gali džiaugtis tik užimta vieta, o ne uždirbtomis pajamomis – į antrąją vietą patekti užteko 864 žiūrovų dėmesio, kurie filmui sunešė 10,5 tūkst. litų.

Dar blogiau sekėsi komedijai su Robinu Williamsu „Gyvenimas ant ratų“ – filmas trijuose didžiausiuose šalies miestuose tesugebėjo sudominti 572 žiūrovus ir uždirbti 6,9 tūkst. litų pajamas. Toks rezultatas vasariškai neaktyvioje kino rinkoje leido užimti šeštąją vietą.

Nuo karšto oro nuleipusią kino rinką ateinantį savaitgalį bandys reanimuoti juosta „Karibų piratai: Numirėlio skrynia“, praėjusį savaitgalį nusiaubusi JAV žiūrovų pinigines. Liepos 7-9 dienomis filmas svarbiausioje kino rinkoje uždirbo 132 milijonus dolerių – tai yra absoliutus rekordas. „Walt Disney“ studija, sukūrusi „Karibų piratų“ tęsinį, protingai filmo premjerą daugelyje Europos šalių ir Pietų Amerikoje atidėjo vienai savaitei – filmui dėl dėmesio neteks varžytis su Pasaulio Futbolo čempionatu.

Liepos 14 dieną, kaip ir į daugelį Europos šalių, „Karibų piratai“ atplauks ir į Lietuvą. Nors filmo žanras nėra pats Lietuvos žiūrovų mėgstamiausias, filmas „Numirėlio skrynia“ drąsiai pretenduoja tapti pelningiausiu šios vasaros filmu mūsų šalyje. „Numirėlio skrynia“ turėtų aplenkti ir savo pirmtakę, juostą „Juodojo Perlo užkeikimas“, kuri Lietuvoje 2003-aisiais uždirbo 334 tūkst. litų.

Dėl tų, kurie negaus bilietų į „Karibų piratų“ tęsinį bei tų, kuriems nuotykių žanras tiesiog ne prie širdies dėmesio kovos filmas „Tamsa“, kurio premjera Vilniuje ir Kaune taip pat įvyks šį savaitgalį. Šis filmas – siaubo žanro „grynuolis“.