Sostinės gyventojai, kino teatro pastatą įsigijusios bendrovės "Rojaus apartamentai" pakviesti į viešą detalaus projekto svarstymą Vilniaus savivaldybėje, buvo sutikti pastatą saugančios įmonės "Argus" personalo, mat vilniečiai į savivaldybę veržėsi nešini Vilniaus merą žeidžiančiais plakatais, bei lydimi keturių juodais apsiaustais vilkinčių merginų.

Vos tik projekto architektas prof. Algimantas Nasvytis pristatė Vilniaus senamiestyje esančio sklypo detalųjį planą, susirinkimo dalyviai vieningai skelbė, jog viešąjį svarstymą reikia nedelsiant nutraukti, nes nėra pateiktos išvados apie projektuojamo pastato poveikį aplinkai ir gamtai.

"Rengtas susirinkimas - laiko gaišimas. Mes ketiname svarstyti nepilną dokumentą. Nepilno dokumento svarstymas lygus nuliui. Išvados apie poveikį aplinkai ir gamtai privalo būti pateiktos, nes jos yra beveik svarbiausios šiame projekte", - sakė vilnietis Vytautas Ankudavičius.

Žaliųjų judėjimo Lietuvoje pirmininko pavaduotoja Janina Gudlauskienė ieškodama kompromiso siūlė susitikimą atidėti.

"Siūlau darant išvadas protokole įrašyti, jog viešas susirinkimas neįvyko, nes pilnas detalus planas nebuvo pristatytas. Taip pat prašau viešai paskelbti datą, kada bus papildomas pilno detalaus plano svarstymas. Vilniečiai negali užduoti klausimų, kol nėra išvadų apie naujo pastato poveikį aplinkai ir gamtai", - susirinkimo pabaigoje konstatavo J.Gudlauskienė.

Sostinės gyventojai taip pat siūlė svarstymą laikyti neįvykusiu, nes nebuvo atstovų iš UNESCO, Vilniaus savivaldybės, Kultūros paveldo departamento.

Pasibaigus susitikimui už salės durų protestuotojų laukė policijos pareigūnai, kurie BNS patvirtino, jog buvo iškviesti užtikrinti viešosios tvarkos.

"Lietuvos" kino teatras buvo privatizuotas 2002 metais - tuometinė "Turto vystymo grupė", priklausiusi konsorciumui "NDX Development", kuris buvo "Vilniaus prekybos" grupės dalis, už 3 mln. litų nupirko 92,60 proc. "Lietuvos" kino teatro akcijų paketą. Privatizavimo sąlygose buvo numatyta, kad pirkėjas 3 metus negali keisti kino teatro paskirties.

2005 m. iš "Vilniaus prekybos" pastatą įsigijo įmonė "Rojaus apartamentai", kurie iki 2008 - ųjų pabaigos ketina pastatyti 4 aukštų gyvenamosios paskirties pastatą, su iki 280 vietų kino sale.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją