Šio filmo herojus, kurį įkūnijo G.Depardieu, laimi 2 mln. eurų ir mėgina užkariauti kerinčio grožio italų prostitutės širdį.

Apdovanojimą už geriausią vyro vaidmenį pelnė vokiečių aktorius Jensas Harzeris, nusifilmavęs režisieriaus Bulento Akinci dramoje apie šeimos santykius "Gyvybės draudimas" (Der Liebensversicherer), o už geriausią moters vaidmenį buvo apdovanota britų aktorė Julie Walters, vaidinusi jausmingoje Jeremy Brocko juostoje "Vairavimo pamokos" (Driving Lessons).

Specialusis prizas "Tikiu" už aktorinio meistriškumo pasiekimus ir ištikimybę Stanislavskio mokyklos tradicijoms buvo skirtas prancūzų aktoriui G.Depardieu.

Tarptautinės kino kritikos prizą pelnė filipiniečių režisieriaus Jeffrey Jeturiano juosta "Lažybininkė" (The Bet Collector), pasakojanti apie nelegalią lažybininkę Amelitą.

Festivalio komisijai pirmininkavo lenkų ir prancūzų režisierius Andrzejus Zulawskis. Iš pradžių buvo planuota, kad komisijos pirmininku bus austrų režisierius Michaelis Haneke, tačiau jis paskutinę minutę atsisakė šių pareigų, motyvuodamas tuo, jog yra labai užimtas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją