Apie ką?
Kaip dabar madinga, filmas paremtas tikrais ir visiškai neišsigalvotais faktais. Ir pasakoja jis apie šokių mokytoją, pasiryžusį išmokyti tango šokio paslapčių vienos Niujorko įkalinimo įstaigos paauglius.

Kaip tikriausiai galima nuspėti, mokytojas Pjeras Diulenas nebuvo sutiktas išskėstom rankom. Ypač tada, kai neklaužados sužinojo, ko jie bus mokomi. Tačiau, kaip sakoma, step by step (žingsnis po žingsnio) mokytojo entuziazmas ir mokymo stilius pavergia jaunuolius. Negana to, jie pradeda derinti tango su savo mėgstamais hiphopo ritmais. Taip gimsta unikali, originali ir visokia kitokia -ali programa. Bet ir tuo viskas nesibaigia – kompanija pasiryžta laimėti pramoginių šokių varžybas…

Pedagogo kampelis. Konfliktai, o vėliau draugiški pokalbiai su mokytoju leidžia mažiesiems nusikaltėliams įgyti pasitikėjimo tiek savimi, tiek mokytoju. Jis atskleidžia jiems savo paslaptis, o jie savo ruožtu dalijasi savo supratimu apie savigarbą, pagarbą ir garbę.

Rekomenduoju: visiems šokio mokytojams bei mokiniams, mažiesiems nusikaltėliams (gyvenime yra daugiau ką veikti), Antoškos gerbėjams bei Eduardo Gimenezui (gal kils minčių).

Reporterio Žygimanto įvertinimas: Eik

GREITI IR ĮSIUTĘ: TOKIJO LENKTYNĖS (The Fast And The Furious: Tokyo Drift)

Forum Cinemas, nuo birželio 30 d., trukmė – 112 min. Režisierius – Justinas Linas

Gazas-dugnas. Kaip ir pirmosiose šio kino dalyse, netrūks čia nei greitų, nei įsiutusių. Taigi, visi baudos taškų rinkėjai ir dragų mėgėjai, – marš į kino teatrus. Jau matau vaizdelį, kaip po seanso lyg išprotėję žiūrovai mins "gazas-dugnas" ir gąsdins miestų gyventojus. Taip buvo po pirmos dalies, taip bus ir dabar. Tad, panelės, prisiminkite ko mokėtės per saugaus eismo pamokas...

Siužetas. Šaunas Bosvelas kažkoks labai jau vienišas vyrukas. Su žmonėmis bendrauja tik dalyvaudamas nelegaliose lenktynėse, būkim atviri – draguose. Na, o kas nelegalu, tas ir skolomis, ir kalėjimu gresia. Žodžiu, norėdamas išvengti kaliūzės, jis išvažiuoja gyventi pas dėdę į Tokijų. Ale, kaip sakoma, nuo vilko ant meškos... Jau važiuodamas pirmuose Tokijaus draguose Šaunas patiria pralaimėjimą. (Hm, ir kas galėjo pagalvoti...) Čia ir išlenda ta meška, apie kurią kalbėjau. Dabar vienintelis būdas išmokėti skolą – dalyvauti super turbo itin pavojingose lenktynėse. Čia ne šiaip bobų turgus, čia Tokijo mafukai stato fanerą už gyvybę ar negyvybę (suprask – mirtį). Va tokia vat lyrika...

Juodas golfas, niaukti langai. Oi kokių čia tiūūūningų pamatysite, oi kokių mašinų – erdvėlaivių, oi kokių užpakaliukų išvysite, oi kiek čia prakosų bus, oi kiek piktų veidų, oi kiek pinigų, oi oi oi...

Rekomenduoju: visiems turintiems 8 balus už greičio viršijimą, visiems, kas dar neturi nė vieno – turėsite, visiems "tiūūūningo" meistrams. Šiaip laikas kino teatre prabėga "mygam" – lyg būtų greitas ir įsiutęs.

Reporterio Žygio įvertinimas: Eik, jei jis moka

TYLIOJI KALVA (Silent Hill)

Acme, nuo birželio 23 d., trukmė – 127 min. Režisierius – Christophe'as Gansas

Brrrrr… Na, o dabar dar vienas kinas iš mano "mėgstamiausio" žanro. Vėl demonai, vėl miglotos scenos, vėl džeržgianti muzika, vėl dvi valandos šiurpulių ir kitų fignių. Žodžiu, siaubiakas…

Apie ką filmas? Ogi apie moteriškę Rouz ir jos sunkiai sergančią dukrą Šeron. Medikai jau lyg ir bejėgiai, tad mamytė, prisiskaičiusi visokių nesąmonių, veža mylimą dukrą pas žiniuonę, kuri gydo netradiciniais būdais. Veža, veža ir... papuola į kažkokią keistą (ne tas žodis), ištuštėjusią (irgi per gražiai skamba), šiurpią (vėlgi per švelniai pasakyta) vietą.

Miestelis skendi rūke ir, negana to, rūke skendi dar kažkas... Čia žingsnis, čia du, čia koją dedu ir... dukrelė dingsta iš motinos akiračio. Ieško ji toje vietovėje dukros ir sutinka dar kelkis nelaimėlius, kurie irgi kažko ieško. Visi kažko ieško. Artimieji, pasigedę Rouz bei Šeron, irgi pradeda jų ieškoti (pirmyn į policiją) ir dingusiųjų paieškon pasiunčiama detektyvė.

Taigi reziumė būtų tokia: Rouz ieško Šeron, jų ieško artimieji su detektyvės pagalba, o visų jų drauge ieško rūke skendinčios pabaisos. Vienu žodžiu, totali nesąmonė. Va, susinervinau...

Rekomenduoju: jei ko nors nerandate, jei patinka "blūdinėti" rūke, jei patinka demonai ir kova su jais, jei patinka siaubo filmai "be ryšio".

Reporterio Žygio įvertinimas: Valios ugdymui

POSEIDONAS (Poseidon)

Garsų Pasaulio įrašai, nuo birželio 16 d., trukmė – 99 min. Režisierius – Wolfgangas Petersenas

Titanikozė. Filmas apie geriausią "Titaniko" "draugą" – laivą "Poseidonas". Apie aristokratų naujametinį tūselį ir kaip kažkas jį pagaidina. Tik šį kartą ant kelio, tiksliau ant bangų, pasitaikė ne koks nors mažutėlis ledkalnis, o milžiniška viską žudanti banga cunamis.

Siužetas. Kaip minėjau, laive, kuriame yra 20 aukštų, 800 pokylių salių, 13 denių keleiviams, o tualetų išvis nedrįsta niekas skaičiuoti, švenčiamas naujakas. Jau lyg ir kapitono tostas, lyg ir laikroduks dūžius kala, jau lyg ir artėja Naujieji, palydėdami senus (apie ką aš čia...), kai staiga būmbichdibam milžiniška banga smogia į didingąjį (nepyk, "Titanikai") "Poseidoną".

Žmonės krinta, nuolaužos juos traiško, vanduo pasiglemžia dešimtimis už borto. Vienu žodžiu, baisu. Bet tuo pačiu, mums, žinantiems, kad viskas vyksta pagal scenarijų, – visai įdomu ir linksma. Grįžkime prie filmo. Pabėgus bangai (ne todėl, kad išsigando – tiesiog toks bangų darbas) paaiškėja, kad keli šimtai laimingųjų pagrindinėje iškilmių salėje dar gyvi. Deja, salė jau žemiau vaterlinijos…

Chaosas pastūmėja beprotybėn, ir nors kapitonas porina (parina), kad reikia laukti pagalbos, keletas keleivių nusprendžia, kad jie ir yra gelbėtojai. O gelbėtojai, kaip žinia, gelbėjasi patys. Spėkit, ar tai nepražudys visų? Atsakymas slypi kino teatruose arba baseinuose...

Rekomenduoju: visiems besiruošiantiems švęsti "naujaką" kruizuose, visiems kruizinių laivų darbuotojams, jūrininkams, kapitonams. Tiems, kurie prisibijo vandens, ir tiems, kurie negali gyventi be jo.

Reporterio Žygio įvertinimas: Eik

LAIMINGAS SKAIČIUS...KITAS (Lucky Number Slevin)

Acme, nuo birželio 10 d., trukmė – 109 min. Režisierius – Paulas McGuiganas

Prabilus eilėmis. Oi, neblogas filmas, panelės, oi, neblogas! Ir garsių aktorių prištabeliuotas. Ir siužetas gerai užsuktas. Čia ir Morganas Freemanas vaidina, ir Bruce‘as Willis šaudosi dažnai… Gal užteks baltų eilių, imkimės filmo darbų?

Kas ten vyko? Vyrukas Slevinas praranda butą, o paskui dar ir merginą – visas komplektas, kaip sakoma. Na, bet pasaulis ne be gerų žmonių – draugelis užleidžia jam savo (aišku, kalbama apie butą) ir išvyksta už miesto. O dar ir to draugelio kaimynė (akt. Lucy Liu)… hmmm... labai seksuali... Bet vos Slevinas pamano, kad reikalai jau taisosi, pro duris įsiveržia mafukai (mafijozai, mafija) ir pasiima jį su savimi. Taip jie atsiduria pas mafijos bosą, kuriam visai nesvarbu, kad Slevinas ne tas vyrukas, kurio ieškojo.

Taigi tokie dziela: dabar Slevinas (vietoj savo draugelio) turi pagrobti Rabino sūnų, idant bosas atgautų nemenką pinigų sumelę, kurios Rabinas nesiruošia atiduoti. Slevinas nesiparina ir, išklausęs nurodymus, nesipriešindamas imasi vykdyti tai, kas liepta. Rabinas, savo ruožtu, irgi ne pėsčias. Jis atsiunčia pas Sleviną savo vyrukus, kurie siūlo taip pat pasielgti su boso šeima. Tai ir žinok dabar...

Lietuviškai? Į galą užverda tokia košė, kad nebežinai, kas tas Slevinas ir kas tie bosai su rabinais. Tik nelabai aiškus ir šiek tiek glumina filmo vertimas į lietuvių kalbą...

Rekomenduoju: šių aktorių gerbėjams (o jų, tikiu, yra daug), "užsukto" siužeto mėgėjams, benamiams vyrukams ir gyvenantiems svetimuose butuose, kur nežinia kas gali nutikti.

Reporterio Žygio įvertinimas: Bėk!

IKSMENAI: ŽŪTBŪTINIS MŪŠIS (X-Men: The Last Stand)

Forum Cinemas, nuo birželio 1 d., trukmė – 107 min. Režisierius – Brettas Ratneras

Mutantai. Ką gi, manau, šitų freakų pristatinėti nereikia. Gal aš čia ir per žiauriai pasakiau – kai kurie jų visai mieli. Jie gali ir kiaurai pro sienas eiti, ir ateitį matyti, ir ugnį ar audrą iššaukti, ir pavirsti kuo tik nori. Jie gali viską – jie IKSMENAI.

Tačiau žmonija jų nemėgsta ir pamėgti nenori. Todėl šioje dalyje jiems teks ne tik tarpusavyje, bet dar ir su vyriausybės pajėgomis kariauti.

Siužetas. Taigi pasitelkę trečiąją komiksų knygelę kūrėjai pristato trečią, paskutinę, mutantukų seriją. Antrojoje dalyje žuvusi Džinė Grei buvo geriečių gretose, tačiau dabar atgimusi kaip Tamsusis Feniksas įsitraukia į blogųjų gretas (labai blogųjų). Ji nusiteikusi itin prastai, o tai gali pakenkti visai žmonijai, jau nekalbant apie ją pačią. Ir šiuo sunkiu metu išrandami vaistai, galintys sustabdyti genetines mutacijas.

Tačiau kad juos panaudotų, geriečiams teks labai pasistengti: senolis Magnetas – kietas riešutėlis.

Bum, pokšt, švyst! Kaip ir pirmosiose dalyse, pamatysite daug efektų ir begalinę kūrėjų fantaziją. Sparnuotieji, raguotieji ir kt. mutantai – jūsų dėmesiui.

Rekomenduoju: pirmų dalių matytojams, komiksų skaitytojams, fantazijų globėjams ir, be abejo, mutantams vėžliukams nindzėms.

Reporterio Žygio įvertinimas: Eik.