Bryanas Johnsonas yra visame pasaulyje garsus verslininkas, kasmet išleidžiantis milijonus dolerių įvairioms medicinos procedūroms, neva padėsiančioms išlikti jaunam, skelbia dailymail.co.uk.

Anksčiau gavęs kraujo iš sveiko neįvardyto donoro, B. Johnsonas nusprendė pasitelkti į pagalbą artimiausius žmones – 70-ies metų amžiaus tėvą Richardą ir 17-os metų amžiaus sūnų Talmage’ą.

Tėvo ir sūnaus kraujo jam buvo įpilta Dalaso klinikoje. Richardas ir Talmage’as paaukojo po litrą kraujo, kuris specialiu aparatu buvo išskaidytas į sudedamąsias dalis: skystą plazmą bei raudonuosius kraujo kūnelius, baltuosius kraujo kūnelius ir trombocitus.

Paskui šios kraujo sudedamosios dalys buvo supiltos į B. Johnsono venas, siekiant atnaujinti ir atgaivinti dėl senėjimo pažeistas ląsteles, pakeičiant seną kraują sename kūne nauju krauju iš jauno donoro.

Technologijų magnatas, kurio turto vertė siekia beveik pusę milijardo dolerių, nebijo imtis drastiškų priemonių, kad atitolintų senėjimą. B. Johnsonas ir jo gydytojai tvirtina, kad per dvejus metus jam pavyko savo biologinį amžių sumažinti daugiau nei penkeriais metais ir kad dabar turi 37-erių metų amžiaus vyro širdį, 28-erių metų amžiaus vyro odą ir 18-os metų amžiaus vyrui būdingą plaučių talpą bei fizinį pajėgumą.

Bryanas Johnsonas

Pastaruoju metu B. Johnsonui buvo atlikta keletas kraujo plazmos perpylimo procedūrų: iš pradžių jauno, sveiko neįvardyto donoro, kurį jis kruopščiai atsirinko ir įsitikino, jog tas asmuo pasižymi idealiu kūno masės indeksu, sveikai gyvena ir neserga jokiomis ligomis, paskui –verslininko tėvo ir sūnaus.

Plazmos perpylimo, kaip vaisto nuo senėjimo, veiksmingumas tebėra ginčytinas dalykas, daugiausia paremtas eksperimentų su pelėmis rezultatais. 2005 m. Berklyje įsikūrusio Kalifornijos universiteto mokslininkai padarė šokiruojantį atradimą – sujungus jaunas ir senas peles pasikeičia jų ląstelių amžius.

Sujungę senos ir jaunos pelės kūnus, kad kraujas ir organai taptų bendri, mokslininkai jas stebėjo penkias savaites. Senosios pelės raumenys sugijo beveik taip pat sparčiai, kaip ir jaunosios, be to, senosios pelės kepenyse naujų ląstelių augimo tempas buvo spartesnis. Vėlesnio tyrimo metu paaiškėjo, kad senos pelės kraujo perpylimas jaunai paspartina senėjimo procesą. Taigi, remiantis ribotais studijos rezultatais, B. Johnsono sūnaus kraujas turėtų atjauninti jį iš vidaus.

Verslininko tėvui, ko gero, irgi pasisekė, nes jis gavo vieno sveikiausių žmonių pasaulyje kraujo. Jųdviejų santykiai buvo įtempti, todėl kraujo perpylimo procedūrą Richardas laiko šeimos santykių atnaujinimo ir tvirtesnio ryšio su sūnumi užmezgimo ženklu.

„Taip, laimėjau loterijoje, – „Bloomberg“ sakė jis. – Jo kraujas tikrai turėtų išeiti į naudą.“


Kai buvo paimta B. Johnsono kraujo plazmos, jis atkreipė dėmesį į jos auksinį atspalvį, rodantį, kad kraujas yra sveikas: „Tik pažiūrėkite, štai jums ir įrodymas, kad nesu apgavikas. Graži spalva. Švari.“

Įgyvendindamas projektą, kurį pavadino „Project Blueprint“, turtuolis laikosi gyvenimo režimo, primenančio darbą visu etatu. Pavyzdžiui, jo dubens dugno raumenys stiprinami elektromagnetiniais impulsais. Taip pat dvi valandas prieš eidamas miegoti B. Johnsonas dėvi akinius, blokuojančius mėlyną šviesą. Vyro teigimu, per parą jis suvartoja lygiai 1 977 kalorijas, kad jo kūno riebalų kiekis siektų 5–6 proc.

„Project Blueprint“ padėjo ir jo tėvui Richardui, kurs numetė beveik 23 kilogramus ir jaučiasi žvitresnis bei energingesnis. B. Johnsonas nurodė, jog jo tikslas – užtikrinti, kad jo smegenys, kepenys, inkstai, dantys, oda, plaukai, varpa ir tiesioji žarna funkcionuotų taip pat, kaip funkcionavo, kai jam buvo 18-a.

Milijonieriaus gyvenimo būdas ir maniakiškas atsidavimas stengiantis įveikti laiką sulaukė nemažos kritikos. Kai kurie medicinos ekspertai pareiškė, kad toks elgesys tėra jo nerimo dėl mirtingumo išraiška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją