Prancūziškoji tradicija puikiai prigijo Lietuvoje ir per dešimtmetį renginys subūrė tūkstančius ištikimų gerbėjų, rašoma pranešime spaudai. Tai unikalus renginys, kurio dalyviai pasipuošę baltai vakarieniauja Vilniaus centre. Renginio lokacija yra slapta ir tik likus kelioms minutėms iki vakarienės pradžios dalyviai sužino, kur konkrečiai išsiskleis staliukus ir juos apdengs baltomis staltiesėmis. Poros staliukas susijungia su visų dalyvių stalais į bendrą stalą, vienijantį beveik tūkstantį dalyvių.

„Renginio tradicija gimė Paryžiuje, 1988 metais, kai François Pasquie surengė pirmąją baltą vakarienę savo draugams. Nuo to laiko, renginys vyksta kasmet visame pasaulyje. Prie prancūziškos tradicijos šiuo metu yra prisijungę daugiau nei šimtas dvidešimt miestų šešiuose žemynuose ir Vilnius yra vienas iš jų. Tad kviečiame nepraleisti progos ir jungtis į geriausias patirtis sujungiantį jau jubiliejinį „Le Diner en Blanc“ renginį,“ – pasakoja tarptautinio renginio Lietuvoje organizatorė Dovilė Butkienė ir priduria, kad ypatingai laukia svečių, kurie dalyvavo pirmajame „Le Diner en Blanc“ Vilniuje.

Norint prisijungti prie „Le Diner en Blanc“ Vilniuje turite registruotis per oficialų renginio puslapį, paskelbus registracijos pradžią, ir laukti pakvietimo. Pirmieji pakvietimus gauna ankstesnių „Le Diner en Blanc“ švenčių dalyviai ir renginio draugai. Antrame etape galės jungtis žmonės, kuriuos rekomendavo renginio nariai ir trečiame registracijos etape kvietimus gauna tie, kurie dalyvauja pirmą kartą.

Renginyje yra itin svarbus aprangos kodas – visi dalyviai turi rengtis elegantiškai baltai. Kviečiama neriboti savo fantazijos ir išmėginti drąsesnius tiek savęs, tiek savo stalo dekoravimo būdus.

„Le Dîner en Blanc“ jau tapo neatsiejama vasaros pabaigtuvių dalimi Vilniuje, šiais metais drauge su sostine švenčiame ir jubiliejų. Vilniuj – 700 metų, o renginiui „Le Dîner en Blanc Lietuva“ – dešimt. Ta proga jau praėjusiais metais buvo pasirašyta sutartis ir „Le Dîner en Blanc Lietuva“ tapo Vilniaus 700-ojo jubiliejaus dalimi.

Šįmet šventėje planuojama pateikti daug interaktyvių staigmenų, pakviesti populiarių atlikėjų bei svečių iš užsienio. Savo dalyvavimą jau patvirtino ilgalaikiai „Le Dîner en Blanc“ dalyviai Urtė Mikelevičiūtė, Simona Burbaitė, Mantas Tautvaišas.

„Le Dîner en Blanc“ rekomendacijos ir taisyklės

Siekiant išsaugoti „Le Dîner en Blanc“ unikalumą, svečiai turi laikytis keleto pagrindinių taisyklių:

• Aprangos kodas: elegantiška balta apranga nuo galvos iki kojų. Sveikintinos stilingos ir skoningos idėjos. Originalumas visada tik papuošia renginį!

• Stalo serviravimas: viskas kuo balčiau!.

• Siekiant užtikrinti „Diner en Blanc“ vietos slaptumą iki pat paskutinės minutės, visi svečiai bus sutikti tam tikruose punktuose. Iš jų į šventės vietą svečius palydės renginio koordinatoriai.

• Po šventės dalyvių prašome pikniko vietą palikti tokią pat gražią, kokia ji buvo prieš tai.

• Gavus dalyvavimo patvirtinimą, atvykite į renginį, nesvarbu, kokios bus oro sąlygos.

Svečiai turi atsinešti:

• Stalą, dvi baltas kėdes, baltą staltiesę.

• Pikniko krepšį su elegantiškais patiekalais, taurėmis ir baltais indais.

„Le Dîner en Blanc ir Lietuvoje“

Idėja surengti 2014 metais „Le Dîner en Blanc“ Lietuvoje kilo Dovilei Butkienei, kuri daug metų dirbo grožio ir mados srityje. Estetikai neabejinga moteris, išvydusi nuotraukas iš Paryžiuje surengtos baltosios vakarienės, panoro šiuo elegantišku renginiu papuošti ir Vilnių. Subūrusi komandą, jau patį pirmąjį kartą sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo. Per devynerius metus šis renginys tapo viena laukiamiausių Vilniaus vasaros švenčių, suburiančių senus draugus, leidžiančių susipažinti naujiems, pasipuošti, pasimėgauti gurmanišku maistu ir užfiksuoti tai kvapą gniaužiančiose nuotraukose. „Le Dîner en Blanc“ organizaciniame komitete nuo pat renginio Lietuvoje pradžios buvo ir Valda Lukošiūtė.

Ši gurmanišką maistą ir estetiką dievinanti moteris po pirmojo apsilankymo Paryžiuje pati sau iškėlė užduotį – per metus išmokti prancūzų kalbą. Taip ir padarė. Po metų Valda jau laisvai kalbėjo prancūziškai ir, gavusi kvietimą prisijungti prie „Le Dîner en Blanc“ organizatorių, mielai sutiko, nes prancūziška kultūra ir tradicijos moteriai buvo labai artimos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją