Šiuo metu moteris yra sulaikyta, jai pareikšti įtarimai dalyvavus 9 mln. skaičiuojant svarais mokesčių vengimo ir pinigų plovimo schemoje.

Prieš įkliūdama pareigūnams, influencerė savo „Mercedes“ limuzinu vyko į oro uostą, iš kur ketino sprukti iš Rusijos. Remiantis kitu pranešimu, turtuolė važiavo „Maybach“ limuzinu.

J. Blinovskaja puikiai žinojo, jog pradėtas tyrimas dėl nesumokėtų asmeninių mokesčių ir PVM.

Influencerės grožio ir sveikatinimo prekės ženklas subūrė 5,3 mln. sekėjų bendruomenę, o prieš išgarsėdama ir susikraudama tokius turtus ji dirbo paprasta buhaltere provincijoje.

2016 metais ji laimėjo „Mis Russia International“ grožio konkursą, o dabar, jeigu bus pripažinta kalta, jai gresia iki septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Keturias atžalas su vyru auginanti rusė net nebando slėpti savo prabangaus gyvenimo būdo ir garsėja vakarėliais, kainuojančiais ir milijonus svarų. Keturiasdešimtasis influencerės gimtadienis kainavo išties įspūdingą sumą – net 1,2 mln. skaičiuojant svarais.

Per interviu praeitais metais moteris gyrėsi sumokėjusi „daugybę milijonų“ rublių mokesčiams.

Neseniai paviešintame vaizdo įraše nusifilmuota, kaip moteris sulaikoma Krasnaja Gorka patikros punkte pakeliui į Baltarusiją, iš kur ketino skristi į Kazachstaną ar Uzbekistaną.

Rusijos tyrimų komitetas praneša: „Pareigūnai Jeleną Blinovskają sulaikė bandančią kirsti sieną su Rusijos Federaciją išnuomotu automobiliu. Su savimi moteris turėjo skrydžio bilietą į kitą šalį“.

Influencerei metami kaltinimai susiję su jos pajamomis iš „transformacinių žaidynių“ ir „maratonų“, kuriuos ji organizavo mažiausiai 300 tūkst. savo sekėjų.

Moteris kaltinama slėpusi tikrąsias pajamas, kartą ją pareigūnai jau apklausė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)