Ne kartą pranašiškų idėjų pateikusiame animaciniame seriale „Simpsonai“ išjuoktas Kremliaus lyderis Vladimiras Putinas. 34-ojo sezono 16-oje serijoje tenka išvysti personažą, kurio sąsajos su diktatoriumi daugiau nei akivaizdžios, rašo UNIAN.

Tas personažas – tai Kirkas Van Houtenas. Pagal siužetą jis yra geriausio Barto draugo Milhouse‘o tėvas ir buvęs Luann vyras. Kirkas Van Houtenas gimė 1965 metais.

Iš naujos serijos sužinome, kad Kirkui nepatinka mokykloje vaikams dėstomas istorijos kursas, todėl jis nutaria užgrobti miesto valdžią ir sudeginti visas knygas, o tada pateikti piliečiams savą istorijos versiją. Šis epizodas – tai aiški nuoroda į Rusijos diktatorių, per savo pasisakymus neretai iškraipantį istorinius faktus.


„Simpsonų“ personažo šūkis – „Išvalysime istoriją, kad jaustumėtės saugūs!“ Šį nusistatymą taip pat nesunku susieti su Rusijos vadovo pozicija: juk karą prieš Ukrainą jisai pradėjo neva norėdamas apginti rusakalbius Ukrainos gyventojus.

Vienoje iš scenų Kirką Van Houteną tenka pamatyti sėdintį prie ilgiausio stalo – panašiai kaip V. Putiną per įvairias derybas.

Vladimiro Putino stalas

Būtina paminėti, kad serijos pabaigoje Kirkas žūva. V. Putino šitoks likimas dar neištiko, bet galbūt toks siužeto vingis pranašiškas?

Socialinius tinklus tuoj pat užplūdo serialo žiūrovų komentarai. „Puiki serija ir labai tiksliai perteikti to išgamos marazmai, ypač epizode su stalu“, „Tas ilgas stalas atrodo labai matytas. Ir pokštas apie Čornobajivką buvo labai taiklus. Ačiū kūrėjams už puikią paralelę“, „Tiktai inspektoriaus balsas kažkoks pasikeitęs, lyg pajaunėjęs, lyginant su praėjusiu sezonu“, rašė internautai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)