Kasmet susitikti su garsiausiomis populiariosios kultūros asmenybėmis kviečiantis renginys „Comic Con Baltics“ skelbia, jog šių metų spalio 20-22 dienomis į Lietuvą atvyksta 10 milijonų sekėjų bendruomenę subūręs žymus JAV autorius Danny Casale, rašoma pranešime spaudai.

Gerbėjams D. Casale geriau žinomas „Coolman Coffeedan“ slapyvardžiu. Tai – visame pasaulyje itin populiarus menininkas, skirtingo amžiaus sekėjus žavintis savo humoristinėmis, ryškiomis, šarmingu primityviu stiliumi nupieštomis animacijomis.

„Forbes 30 iki 30“ sąraše

Save šmaikščiai praminęs blogu animatoriumi (orig. Bad Animator), autorius išpopuliarėjo prieš penkerius metus. Iki tol beveik dešimtmetį kūręs animuotą turinį bei namų filmus savo malonumui, 2017-aisiais autorius į „Youtube“ paskyrą įkėlė trumpą animaciją „Gyvatės turi kojas“ (orig. Snakes Have Legs), kuri per vieną dieną surinko dešimtis milijonų peržiūrų.

Nuo šios animacijos pasirodymo, kūrėjo populiarumas kilo žaibiškai, o šiandien jis vienija per 10 milijonų sekėjų didžiosiose socialinių tinklų platformose – „TikTok“, „Youtube“, „Instagram“, „Facebook“, „Twitter“ ir kitose.

„D. Casale darbai dar 2020-aisiais leido jam patekti į prestižinį žurnalo „Forbes“ sudaromą reitingą „30 iki 30“ (orig. Forbes 30 under 30), meno ir stiliaus kategorijoje. Tai – ryškus, charizmatiškas kūrėjas, kurio darbai kelia šypseną kiekvienam. Iš mūsų renginio bendruomenės reakcijų matome, kad autoriaus populiarumas mūsų šalyje – nė kiek neatsilieka nuo užsienio rinkų. Pasidaliję maža autoriaus kuriamo personažo detale ir pakvietę atspėti, kas mūsų naujasis svečias, sulaukėme daugybės teisingų ir labai entuziastingų atsakymų“, – sakė Tomas Vievesis, vienas iš renginio „Comic Con Baltics“ organizatorių.

Nuo knygų ir kavos rūšių iki NFT

Šiandien D. Casale kūriniai peržengė socialinių tinklų ribas. Prieš kelerius metus autorius išleido didelio populiarumo sulaukusią komiksų knygą „Ur Special: Advice for Humans from Coolman Coffeedan“ bei pristatė trijų rūšių kavos pupelių liniją „Ur Special Coffee“.

D. Casale kūryba galima stebėti ir gyvai – didžiųjų JAV miestų gatvėse. Autorius sukūrė neįtikėtinas instaliacijas Niujorko „Times Square“ aikštėje, Los Andželo Abbot Kinney bei Melrose Avenue gatvėse, Bruklino Williamsburg kvartale ir kitur.

Viena naujausių kūrėjo veiklos sričių – „Coolman's Universe“ visatos kūrimas. Naujoji visata – tai „Coolman Coffeedan“ NFT (orig. Non-fungible token) kolekcija, kurią autorius sukūrė norėdamas išplėsti savo prekės ženklą bei puoselėti artimesnius santykius su savo kūrybos gerbėjais, o dabar – ir kolekcininkais.

Įgyvendindamas skirtingus projektus, D. Casale bendradarbiauja ir su legendiniu įrašų prodiuseriu Timbaland, filmų kūrėju Dan Mace, žinomu JAV didžėjumi ir muzikos prodiuseriu Diplo, Bolivudo superžvaigžde Deepika Padukone.

Pirmą kartą Baltijos šalyse

Į Lietuvą kūrėjas atvyksta jau šių metų spalio 20-22 dienomis. Tai – pirmasis D. Casale susitikimas su gerbėjais Baltijos šalyse. Renginio „Comic Con Baltics 2023“ metu autorius kvies lankytojus į įtraukiančius pokalbius, pristatys savo kūrybos iššūkius, procesus bei smagius nutikimus. Lankytojai turės galimybę kartu įsiamžinti ar net gauti D. Casale autografą.

Spalio 20-22 dienomis vyksiančio „Comic Con Baltics 2023“ metu lankytojų lauks ne tik susitikimas su „Coolman Coffeedan“, bet ir kiti žymūs internetinių komiksų kūrėjai: „War and Peas“, „Dailypurrr“ ir daugiau. Taip pat bus galimybė susitikti su aktoriais iš tokių projektų kaip „Strangers Things“, „The Witcher“, Poteriados filmų ir kt.

Renginio metu „LITEXPO“ erdvės pavirs į tikrą populiariosios kultūros visatą. Joje – naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymai, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, pranešimai ir diskusijos, interaktyvi šeimų bei daug įdomybių pasiūlysianti prekybininkų erdvė.

Spalio 20 diena renginyje skirta mokykloms. Su Kultūros pasu įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją